Európa Kupa: Győzelemmel és továbbjutással zárná az őszt a HC DAC Dunaszerdahely

By
Updated: november 19, 2021

Megnyugtató előnnyel várja az Európa Kupa visszavágóját a HC DAC Dunaszerdahely, a sárga-kékek az osztrák UHC Stockerau ellen az első mérkőzésen győztek 33:24 arányban. 

A mérkőzés szigorított beléptetés mellett kerül megrendezésre. „Köztudott, hogy a kormány szigorító intézkedéseket vezetett be, amely viszont csak a jövő héttől érvényes. A holnapi beléptetés hasonló lesz, mint pár héttel ezelőtt. Ami azt jelenti, hogy a teljes átoltottak, oltási igazolással rendelkezők léphetnek be a járási besorolásnak köszönhetően. Illetve azok, akik átestek az elmúlt hat hónapban. Bízom benne, hogy minden probléma nélkül egy győztes előmérkőzés (DAC-Szenice) után sok szurkoló átlátogat a sportcsarnokba, és hasonló biztatásban biztatja csapatunkat.“ – vázolta fel a mérkőzés rendezési részleteit Dr. Horváth Zoltán, aki elmondta, az utazás szempontjából is figyelik, mely csapatot kaphatják következő ellenfélként.

Debre Viktor vezetőedző szerint jó helyzetben a csapat, amely szeretné bebiztosítani a továbbjutást. „A csapatban minden rendben van, nagyon jó helyzetben vagyunk. Már a sorsolásnál egyértelmű vált, hogy esélyesek vagyunk ezt be is bizonyítottuk. Kilencgólos győzelem jó előny, az az elvárás, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, nyerjünk és várjuk a sorsolást. Ennek meg fogunk tudni felelni. Főleg, ha a szurkolók úgy fognak biztatni, mint az utolsó mérkőzéseken. Mondtam a lányoknak, hogy már ezért érdemes kézilabdázni, hogy az embert megünnepeljék. A csapat háza táján jó hír, hogy a sérültek közül többen visszatértek. Már ott vannak velünk és tudnak játszani. Bevetésre kész mindenki. Nagyon várjuk a mérkőzést.“ – zárta Debre Viktor.

A csapaton belül remek a hangulat, a játékosok mindent megtesznek a továbbjutásért. „Nagyon jó a hangulat a csapaton belül. Jó mérkőzést játszottunk idegenben. Pozitívan állunk az mérkőzéshez. Szeretnénk megnyerni, van kilenc gólos előnyünk. A saját játékunkra kell koncentrálnunk.“ – árulta el Bízik Réka, aki már hétfőtől a szlovák válogatottal a közelgő kézilabda világbajnokságra készül. „Már várjuk a világbajnokságot. Izgalmas mérkőzések várnak ránk.“

A DAC szombaton 19:00 órától fogadja az UHC Stockerau együttesét.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.