Döntetlent játszott Wales és Svájc

By
Updated: jún 12, 2021

Wales 1-1-es döntetlent játszott Svájccal szombaton a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, az A csoport első fordulójában, Bakuban.

Európa-bajnokság, A csoport, 1. forduló:
Wales-Svájc 1-1 (0-0)
Baku, 10 000 néző, v.: Turpin (francia)
gólszerzők: Moore (74.), illetve Embolo (49.)
sárga lap: Moore (47.), illetve Schär (30.), Mbabu (63.)

Wales: Ward – Roberts, Rodon, Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu, 93.) – James (Brooks, 75.), Moore, Bale

Svájc: Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez – Shaquiri (Zakaria, 66.) – Embolo, Seferovic (Gavranovic, 84.)

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, mindkét oldalon akadt egy-egy nagy helyzet: a 15. percben bal oldali walesi beadás után Moore szépen fejelt, Sommer bravúrral tolta ki a léc alá tartó labdát, aztán a 20. percben a túloldalon Schär sarkalása jelentett váratlan veszélyt. A svájciak birtokolták többet a labdát és több lövési kísérletük is akadt, de a walesiek szervezetten, stabilan védekeztek, és ha lehetőségük nyílt rá ellentámadásokat vezettek, melyekben volt veszély. A szünet előtt még Seferovic előtt adódott nagy esély, de nem jól találta el a labdát. Összességében kevés volt az igazán komoly gólszerzési lehetőség az első játékrészben.
A második félidő elején előbb nagy helyzetet hagyott ki a védők közül kilépő Embolo, pár másodperccel később viszont már pontos volt és szép fejessel vezetéshez juttatta csapatát. A hátrányba kerülő walesiek kénytelenek voltak feladni addigi taktikájukat, megpróbálták tartani a labdát és abból támadásokat vezetni, így viszont a svájciak előtt több terület adódott, akik ebben a szakaszban lezárhatták volna a mérkőzést. A hajrához közeledve összejött a walesi egyenlítés, majd a svájciak a 85. percben még szereztek egy lesgólt: az egy perccel korábban beállt Gavranovic csapott le a középre fejelt labdára, be is lőtte, de videós elemzés után a találatot visszavonták.
A svájciak nagy erőkkel támadtak az utolsó percekben, de nem tudták a maguk javára fordítani az állást.

Fotó: UEFA