Befejezték az eltűnt Emiliano Sala keresését

By
Updated: január 25, 2019

Befejezték annak a kisrepülőgépnek a keresését, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával és David Ibbotson pilótával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

„Minden rendelkezésre álló információt áttekintettünk, és azt a nehéz döntést hoztuk meg, hogy nem folytatjuk a kutatást” – tudatta a helyi rendőrség a Twitter oldalán.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Hétfőn este mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait, így szerdán, majd csütörtökön is folytatódott a keresés.

A játékost múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.

A szomorú bejelentést követően Sala nővére, Romina Cardiffba utazott és a média képviselői előtt kérte a hatóságokat, hogy ne adják fel a kutatást: „Megértjük a tényeket és nagyra értékeljük az erőfeszítéseket. Szeretnénk köszönetet mondani mindkét klubnak és mindenkinek, aki segített, de kérem, ne hagyják abba a keresést. Számomra még mindig élnek.”