A koronavírus ellenére is nyereséggel zárta az évet a Chelsea

By
Updated: január 1, 2021

A koronavírus-járvány ellenére nyereséggel zárta az előző pénzügyi évet az angol labdarúgó-bajnokság élcsapatai közé tartozó Chelsea.

A londoni klub 32,5 millió fontos pluszt könyvelt el a 2020. június 30-ával zárult egyéves időszakban. A forgalom ugyan az előző évi 446,7 millióról 407,4 millióra csökkent, de jól jövedelmezett a Bajnokok Ligája-szereplés, illetve tekintélyes összegek folytak be játékoseladásból, -kölcsönadásból. Többek között ebben az időszakban érkezett mintegy 100 millió euró a Real Madridnak 2019 nyarán eladott belga Eden Hazard-ért.

A televíziós közvetítések után járó összeg, illetve a meccsbevétel csökkent ugyan, de a rendezési költségekre is kevesebbet kellett fordítani a tervezettnél, mivel tavaly március közepétől három hónapig szünetelt a bajnokság.

„Amint az üzleti világban általában, úgy a Chelsea bevételeire is jelentős hatással volt a pandémia, ugyanakkor a gazdálkodásunk erejét és stabilitását jelzi, hogy társaságunk így is képes volt profitot termelni“ – mondta Bruce Buck elnök.

Fotó: UEFA