A gyors beavatkozás és Simon Kjaer segítsége mentette meg Christian Eriksent

By
Updated: jún 13, 2021

Szívmegállás okozhatta Christian Eriksen tragédiáját a Dánia-Finnország Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében, de a gyors beavatkozás mentette meg az életét. 

A szombati Dánia-Finnország mérkőzés 43. percében Christian Eriksen eszméletlenül esett össze, társai és az orvosok gyors beavatkozásának köszönhetően stabil állapotban került kórházba. Elsőként a dánok csapatkapitánya, Simon Kjaer sietett Eriksenhez, az eszméletlen játékosnak kihúzta a nyelvét, hogy ne záródjanak el a légutak. Ezután megérkezett az orvosi stáb, amely azonnal szívmasszázst alkalmazott, így fel tudta éleszteni a játékost. Eriksen végül már magánál volt, amikor vitték le a pályáról, erről tanúskodik a közzétett fotó is az interneten, melyen épp a fejét fogja.

Mint kiderükt, Simon Kjaer gyors beavatkozása mentette meg a játékost, a csapatkapitány igazi vezérként cselekedett. Miután kihúzta társa nyelvét, a csapattársaival kört alkotva zárták el Eriksent, hogy az orvosok el tudják látni.

A dánok csapatorvosa szerint Eriksen már biztosan nem tér vissza az Európa-bajnokságra, alapos kivizsgálásra lesz szükség, hogy kiderüljön, mi okozta a szívproblémát. Még azt is kilátásba helyezték, hogy Eriksen számára véget ért a profi labdarúgás.

A dánok végül egy gólos vereséget szenvedtek Finnországtól.