A Bajnokok Ligájára készülhet Bénes László

By
Updated: jún 28, 2020

A Bayern München győzelmével zárult a német Bundesliga 2019/2020-as idénye, az ezüstérmet a Dortmund, a bronzérmet pedig a Lipcse szerezte meg. A negyedik helyen a Borussia Mönchengladbach végzett, ami azt is jelenti, hogy a klub ősszel a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

A Mönchengladbach az utolsó fordulóban 2:1 arányban múlta felül a Hertha BSC csapatát, ezzel biztosítva a helyet a Bajnokok Ligájában, ahol legutóbb a gárda a 2016/2017-es idényben szerepelt.

Bénes László ősszel alap embernek számított a Gladbach együttesében, tavasszal viszont már kevesebb lehetőséget kapott. Ennek ellenére 22 mérkőzésen lépett pályára és 4 gólpasszt jegyzett.

„Elérni a Bajnokok Ligáját egy különleges pillanat a klub számára. Nagyon büszke vagyok mindenkire, akinek a szíve a Mönchengladbachért ver. Sajnálatos, hogy nem ünnepelhetünk a szurkolókkal. Ha itt lennének, a stadion felrobbanna.“ – nyilatkozta a győztes mérkőzés után Marco Rose vezetőedző.
A Gladbach a tavalyi idényben a Leverkusen mögött az ötödik helyen zárt, ezúttal viszont fordult a kocka, a Bayert megelőzve végeztek a negyedik helyen.