Veszélyben a futball, szigorúbb intézkedések jönnek október 1-től

By
Updated: september 11, 2020

A koronavírus miatt létrehozott válságstáb mai gyűlése után újabb, még szigorúbb intézkedések várhatók október 1-től, melyek veszélybe sodorják a profi sportot és a futballt az országban. 

A zöld jelzésű járásokban a kültéri eseményeken maximálisan 200, a beltéri eseményeken pedig 100 résztvevő lehet jelen, kötelező maszkviselés mellett. A narancs és piros jelzésű járásokban még szigorúbb intézkedések várhatók, kültéren 100, beltérben 50 személy lehet jelen.
A jelenlegi helyzetben szeptember 1-től a kültéri rendezvényeken legfeljebb 1000, beltérben 500 személy lehet jelen, ez minden eseményre vonatkozik, a sportrendezvényekre is.

„Ha ezek a szigorítások lépnek életbe október 1-től, akkor küszöbén vagyunk annak, hogy a Fortuna liga idénye folytatódjon-e. A piros jelzésű járásokban legfeljebb 100 személy lehet jelen, ami egy televíziós közvetítésnél lehetetlen. Annak ellenére, hogy próbálunk argumentálni és egyeztetni, ez a profi futball számára egy újabb ütés. A környező országokban az intézkedések ellenkezően történnek, folyamatosan enyhítenek a meglévő intézkedések mellett. A Fortuna liga klubjai a vírus kezdetétől fogva felelősségteljesen viselkednek, ezért reméljük, az állam átértékeli az intézkedéseit a sporttal szemben.“ – nyilatkozta a Ligás Klubok Uniójának elnöke, Ivan Kozák.

„A futball a vírus terjedése után a helyzet élén áll. Lejátszották a 2019/2020-as évadot, a játékosoknak folytatódtak a munkavállalói szerződéseik még a bevételek elmaradásának ellenére is. A futball egyetlen sportágként fogadta el a törvény szerint a játékosok munkavállalói beosztását, de ennek ellenére nem kapott semmilyen támogatást az államtól. Ha a felvázolt megszorítások valósággá válnak, a veszélybe kerül a futball, a profi klubok alkalmazottai. Reméljük, a következő hetekben lesz lehetőség a tárgyalásra.“ – zárta Ivan Kozák.