Többhónapos eltiltást kapott ifj. Ivan Kmotrík

By
Updated: november 6, 2020

Megbüntette a Slovan elnökét a Szlovák labdarúgó-szövetség Fegyelmi bizottsága, ifj. Ivan Kmotrík a DAC elleni mérkőzésen mutatott viselkedése miatt bűnhődhet. 

A DAC elleni rangadó előtt a Slovan csapatában 14 személy fertőződött meg a koronavírussal, ráadásul az egész szakmai stáb karanténba vonult. A mérkőzésen ezért megbízott vezetőedző irányította a gárdát, a kispadon ifj. Ivan Kmotrík is helyet foglalt. A pozsonyiak elnöke viszont átvette a vezetőedzői teendőket és végig az oldalvonal mellől irányította a csapatot, ez pedig a szabályok ellen történt.

A bizottság ezért a klubot kétezer eurós büntetéssel sújtotta, míg Kmotrík 2021. június 30-ig nem tartózkodhat a kispad, az öltözők és a technikai zóna közelében. A negyedik játékvezető, Milan Štrbo kéthónapos eltiltást kapott, amiért a mérkőzés során nem figyelmeztette a Slovan kispadját.

„Tiszteletben tartom a Fegyelmi Bizottság döntését, a büntetés mértékét viszont aránytalannak tartom a különleges helyzet miatt, amelyben voltunk. Ezért a következő napokban megfontolom a fellebbezést, illetve a további lehetséges lépéseket.“ – nyilatkozta Ivan Kmotrík a klub honlapjának.

Fotó: SK Slovan