Pozsonyeperjes nyerte a XXIV. téli teremtornát

By
Updated: február 3, 2019

Az ifisták után a felnőttek téli megmérettetésére került sor a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban, február 3-án. A Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegéért huszonnegyedik alkalommal szálltak harcba a járási csapatok. Akárcsak az U19-eseknél, a felnőtteknél is Pozsonyeperjes – veretlenül – kerekedett a mezőny fölé.

Az idei felnőtt torna minden bizonnyal az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb teremtornája volt – úgy a megszerzett gólok szépsége és mennyisége (összesen 80 találatot jegyezhettünk fel), mint a kapusbravúrok és a mérkőzések színvonalát illetően. Gyakoriak voltak az olykor háromgólos hátrányból történt fordítások, illetve az utolsó percekben is születtek pontot vagy pontokat érő találatok. Mivel a tornán három csapat is 6 pontot szerzett, így a minitáblázat és az egymás elleni mérkőzések alapján alakult ki a végső sorrend.

A tornagyőztes pozsonyeperjesiek veretlenül végeztek az élen, s két játékosuk is a kiemelt díjazottak közt szerepelt: Csiba Krisztián a legjobb kapusnak járó elismerést, Tászli Zoltán pedig a legjobb játékosnak járó díjat érdemelte ki. Az ezüstérmes csallóközkürtiek az egy nappal korábban megrendezett sportbál után küzdöttek nagyot, s állták meg helyüket a mezőnyben, játékosuk, Harsányi Dávid 9 találattal a legjobb góllövőnek járó díjat hódította el. A szövetség nevében Benovič Árpád elnök gratulált a csapatoknak, továbbá az egyes bizottságok elnökei és tagjai: Horváth Pál,  Fekete Béla, Földes Richárd, László Pál és Szerencsés Lajos  bonyolították le a tornát és a kiértékelést. A csapatokat és az egyéni díjazottakat serleggel, érmekkel, oklevéllel és egy focilabdával gazdagodtak.

Csiba Krisztián, Harsányi Dávid és Tászli Zoltán

Eredmények és góllövők:

Szentmihályfa-Csallóközkürt 4:3, g.: Kocsis L., T. Döme, Csölle D. 2x ill. Harsányi D. 2x, Gaál B.;
Pozsonyeperjes-Felbár 7:1, g.: Rácz A. 3x, Tászli Z., Karácsony Á., Németh A. 2x ill. Csáder G.;
Ekecs-Apácaszakállas-Csallóközkürt 2:3, g.: Károlyi R., Lukovics T. ill. Gaál B., Harsányi D. 2x,
Szentmihályfa-Pozsonyeperjes 3:4, g.: Cséfalvay A., Sátor I. 2x ill. Fucsek L., Németh A 2x., Molnár R.,
Ekecs-Apácaszakállas-Felbár 1:5, g.: Lukovics T. ill. Halász T. 2x, Csáder G.,  Csetényi I. 2x,
Pozsonyeperjes-Csallóközkürt 8:6, g.: Cserge G., Németh A. 2x, Tászli Z. 4x, Szabó A. ill. Koleszár L. 3x, Csikmák G. 2x,  Harsányi D.
Szentmihályfa-Felbár 5:6, g.: Zsákovics T., Gálfy D. 2x, Döme T., Sátor I. ill. Halász T. 3x., Csölley L., Csáder G., Heller A.
Ekecs-Apácaszakállas-Pozsonyeperjes 3:3, g.: Takács L. 2x, Molnár B. ill. Rácz A., Németh A. 2x
Felbár-Csallóközkürt 2:5, g.: Göndör I., Csölley L. ill. Juhos I., Harsányi D. 4x
Szentmihályfa-Ekecs-Apácaszakállas 7:2, g.: Csölle D., Nagy N., Gálfy D., Gálfy M. 2x, Sátor I., Cséfalvay A. ill. Lukovics T. 2x

Végső sorrend:

  1. Pozsonyeperjes 3  1  0  22:13   10 pont
  2. Csallóközkürt    2  0  2  17:16   6
  3. Szentmihályfa   2  0  2  19:15   6
  4. Felbár                    2  0  2  14:18   6
  5. Ekecs-Apácaszakállas 0  1   3   8:19     1

by bété