Négygólos horvát győzelem Szlovákia ellen

By
Updated: september 6, 2019

Négygólos győzelmet aratott Szlovákia felett a horvát válogatott, amely magabiztos teljesítmény után viheti haza a három pontot az Európa-bajnoki selejtezősorozat 4. mérkőzésén.

Végig fölényben játszott a horvát csapat, amely a gólokkal sem maradt adós. A 45. percben Vlašič küzdött meg egy labdáért a középpályán, majd kapra lőtt, a labda a hálóban kötött ki – 0:1. Fordulás után azonnal betaláltak a horvátok, a 47. percben Perišič megpattanó lövése szállt a kapuba – 0:2. A 72. percben Petković kapott remek labdát a tizenhatosban, két védőt kicselezve Dúbravka elé került és magabiztosan a hálóba talált – 0:3. A 89. percben egy jobboldali beadás után Lovren fejjel beállította a végeredményt – 0:4.

A szlovák válogatott ezzel hat ponttal az E-csoport negyedik helyén helyezkedik el. Pavel Hapal védencei hétfőn Budapesten a magyar válogatott ellen lép pályára.

Szlovákia-Horvátország 0:4 (0:1)
Gólszerzők: 45. Vlašić, 47. Perišić, 72. Petković, 89. Lovren
18.098 néző
Slovensko: Dúbravka – Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka (63. Haraslín), Lobotka, Hamšík – Rusnák (46. Boženík), Duda, Mak (79. Ďuriš).
Chorvátsko: Livaković – Bartolec, Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Rebić (70. Brekalo), Vlašić, Perišić – Petković (83. Pašalić).