Lemondta szereplését a szlovák válogatott három alapembere

By
Updated: február 22, 2019

Egy hónappal a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat kezdete előtt három tapasztalt játékos mondta le szereplését a szlovák válogatottban. Pavel Hapal szövetségi kapitány a továbbiakban nem számíthat Martin Škrtel, Tomáš Hubočan és Adam Nemec játékára. 

A három játékos közül Škrtel vesztesége lesz a legnagyobb, aki középhátvéd poszton a legtapasztaltabb játékosnak számított. Hubočan bal hátvédként, míg Nemec támadóként jeleskedett.

„A döntésen nem született könnyen, részletesen átgondoltam mindent, és úgy döntöttem, most jött el az ideje, hogy befejezzem. Biztosra veszem, hogy a selejtezősorozatot nem fejezném be, ezért nem lenne tisztességes, ha 2-3 mérkőzés után lemondanám a válogatottságot. Ján Kozák távozása után én is gondolkodtam a befejezésen, mert lezárult egy korszak. Pavel Hapal viszont elmondta, számít rám, van mit adnom a válogatottnak, ezért nagy köszönettel tartozok neki. A döntésemre hatással volt a klubomban kialakult helyzet, ugyanis nincs szerződésem a következő idényre, de pályafutásomat szeretném továbbra is folytatni. 34 éves vagyok, a mérkőzések utáni regeneráció és az utazás több időt vesz igénybe. Köszönettel tartozom minden edzőmnek és csapattársamnak, akikkel az elmúlt 15 évben dolgoztam. “ – nyilatkozta Martin Škrtel a szövetség honlapjának. A 34 éves játékos jelenleg a török Fenerbahce játékosa, pályafutása során 103 mérkőzésen lépett pályára a címeres mezben.

A 33 éves Hubočan a francia Olympique Marseille játékosa, 64 mérkőzésen lépett pályára a válogatottban, míg Adam Nemec 42 mérkőzésen 13 gólt szerzett és jelenleg a ciprusi FC Pafos csapatát erősíti.

A szlovák labdarúgó-válogatott március 21-én, Nagyszombatban Magyarország ellen kezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, már a három tapasztalt játékos nélkül.

Fotó, forrás: futbalsfz.sk