Kerületi focitérkép: Így változtak a nyugat-szlovákiai kerület bajnokságai

By
Updated: august 2, 2022

Az elmúlt évek megszokott elosztása után nagy változások történtek a kerületi és a járási futball bajnokságokban. Bővült a kerület, változott a dunaszerdahelyi járás bajnokságainak besorolása is. Nézzük, mi változott a nyugat-szlovákiai kerületekben.

Országos szinten a Fortuna liga és a II. liga lebonyolítása nem változott. Viszont míg korábban a II. ligában 4 kieső csapat volt, a jövőben már csak két csapat fog búcsúzni.

Lejjebb érkezve már érezhető a változás. Korábban négy III. ligában szerepeltek a csapatok – nyugat, közép, észak, kelet. Ma már csak kér harmadik liga maradt, keleti és nyugati elosztásban, mindkét bajnokság a szlovák labdarúgó-szövetség alá tartozik a jövőben. Nyugaton olyan csapatok szerepelnek majd, mint Galánta, Szered, Vágsellye, Érsekújvár, Garamkálna. A III. liga programja ITT megtalálható. 

A nyugat-szlovákiai labdarúgó-szövetség legfelsőbb bajnoksága a „Régió bajnokság – IV. liga“ nevet kapta, vagyis a kerületi bajnokság az új IV. ligával kezdődik. Itt fog szerepelni Bős, Léva, Gúta, Nyitra, Ímely, Marcelháza, Ógyalla. A IV. liga programja ITT megtalálható. 

A IV. liga ezúttal nincs felosztva további régiókra, viszont következik az V. liga, amelyet két részre – Dél-Kelet és Észak-Nyugatra osztották. Dél-Keleten szerepel Negyed, Nádszeg, Párkány, Nagymegyer, Ekel, míg Észak-Nyugaton Pöstyén, Privigye, Bán szerepel majd. A Dél-Keleti bajnokság menetrendje ITT, az Észak-nyugati bajnokság menetrendje ITT érhető el. 

Újdonság, hogy a kerületi bajnokságokban létrejött a VI. liga, melyből öt van – Észak, Dél, Kelet, Nyugat és Közép.

A VI. liga déli csoport vette át a korábbi V. liga helyét, itt kapott helyet Egyházkarcsa, Lég, Jóka, Csallóközcsütörtök, Csenke, Nyárasd. Érdekesség, hogy a bajnokságba csak 12 csapat nevezett. A VI liga déli csoportjának programja ITT elérhető. 

Letölthető a VI. liga déli csoportjának magyar nyelvű menetrendje – VI.liga-Dél-Menetrend

A Futbalnet.sk portált jól ismerő felhasználók mélyebben is elmerülhetnek a bajnokságok elosztásában.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.