Interjú: Pozitívum az ősszel elért negyedik hely Szentmihályfán

By
Updated: december 30, 2019

A negyedik helyen telel a dunaszerdahelyi AG Sport ligában Szentmihályfa csapata, amely az új idény elején Medgyes József vezetésével vágott neki a bajnokságnak. A csapat teljesítményét a játékosedző, Medgyes József értékeli.

Hogy jött a lehetőség, átvenni Szentmihályfa csapatát?

Kicsit még talán visszatérnék a Mihályfára való érkezésemhez, ugyanis ez egy számomra érdekes történet. Šanta Petivel, aki Szentmihályfán a vezetőedző volt, mi valamikor a szeretet klubunkban, a DAC-ban együtt fociztunk és mivel a polgármester urat már talán a tini korom óta ismerem, tudtam, hogy jó helyen fogom folytatni és talán befejezni a pályafutásomat. Peti remek szakmai munkát végzett a csapattal, biztosította a szakmai színvonalát. Együtt a polgármester úrral és a vezetőséggel remek munkát végeztek, aminek a végeredménye az, hogy a csapat rendszeresen a legjobbak között végez a bajnokságban. De a sportban, fociban, főleg amatőr szinten a legfontosabb az öröm, összetartás és a jó társaság. Ez alakult ki évek során Szentmihályfán. A lehetőség átvenni az edzői posztot úgy jött, hogy egy júniusi napon utánam jött Šatna Peti és közölte velem, hogy magán okokból nem tud tovább maradni a csapatnál és megkért, hogy mivel van tapasztalatom az edzői munkával, vigyem tovább a gárdát, mint játékosedző. Ezt javasolta a polgármester úrnak is, és pár nap után elvállaltam ezt a funkciót. Ezúton a magam és a csapat nevében is szeretném megköszönni a Peti munkáját.

A kezdet döcögősre sikerült. Miért, mi volt a gond?

Nyári felkészülés amatőr szinten sosem ideális – rövid, ugyanis jöttek a kirándulások. Más játék stílust kezdtünk el gyakorolni, pár játékosnak más pozíciót találtam, szóval ment a transzformáció. Sajnos az elején nem tudtunk a legerősebb csapattal felállni. Ez lehetett az ok, hogy miért nem voltunk eredményesek, viszont a játékunk akkor is tetszetős volt.

Utána viszont jött egy 10 veretlen meccsből álló sorozat. Minek volt köszönhető a javulás, és az, hogy a csapat idegenben is többször győzni tudott?

Nem mondanám azt, hogy javulás jött, inkább úgy fogalmaznék, hogy jöttek az eredmények. A játékosok nagyon gyorsan felfogták, hogy modern háromtámadós focit szeretnénk játszani, sok labdatartással, sok passzal. Hogy miért választottam ezt a stílust? Mert dinamikus, fiatal csapatunk van, amelynek a zöme a DAC-ban tanulta a foci ábécéjét. Erre építünk. Talán 15 bajnoki mérkőzésből egy alkalommal nem domináltunk, és ez az, ami számomra és a csapat számára fontos.

A csapat negyedik a táblázaton, hogy értékelnéd az őszi idényt?

Két részre osztanám a választ. A taktikai fegyelmezettségben, játékban, labdatartásban, összefogásban jelesre vizsgáztunk. A helyzetek kihasználásában, gólrúgásban, pontok elvesztésében viszont elégedetlen lenne az osztályzat.

Mik voltak az őszi idény pozitívumai és negatívumai?

Kezdeném a negatívummal, mert abból csak egy van, mégpedig két sérült játékos. Pozitívum az ősszel elért negyedik hely és hogy a csapat egyben marad, ami sokat elárul Szentmihályfáról.

Hogy látod a bajnokság lefolyását? 

Előtte vár ránk még egy kemény felkészülés,  sok minőségi ellenféllel. A bajnokság kiegyensúlyozott, szóval bárki tud bárki ellen jó eredményt elérni. Mi tiszteljük az ellenfeleket, viszont van saját célunk.

Mi várható tavasszal illetve mi lesz a cél?

A cél továbbra is ugyan az: örömöt okozni a szentmihályfai szurkolóknak, vezetőknek, magunknak. Örömmel járni Szentmihályfára, mert a focinak csak akkor van értelme, ha örömöt okoz nekünk. A jó eredmény az csak melléktermék.