Interjú: Az első helyekért játszana Pozsonyligetfaluban Szőcs László

By
Updated: marec 4, 2019

Ősszel még a Szakolca színeiben szerepelt Szőcs László, aki tavasszal már Pozsonyligetfaluban, Borbély Balázs irányítása alatt folytatja tovább. A dióspatonyi játékos a téli átigazolásáról és új csapatáról nyilatkozott.

Milyen érzésekkel távoztál Szakolcáról? Meglepett a döntésük?

Szakolcáról nem önszántamból távoztam. Már akkor is voltak ajánlataim, de maradni akartam és segíteni a feljutásban. Decemberben kaptam egy telefonhívást, hogy befejeztem, egyetlen magyarázat nélkül. Ma már ezt a döntést elengedtem, de nagyon rosszul esett. Viszont sajnos a futballban ilyen is megtörténik. Már nem akarok ezen rágódni, új csapathoz igazoltam és az élet megy tovább.

Hogy jött a Pozsonyligetfalu megkeresése? Voltak esetleg más ajánlatok is?

Több helyről is voltak ajánlataim, Szlovákiából, Magyarországról és Lengyelországból, de úgy döntöttem, hogy inkább a közelben maradok. Amikor felhívott a csapat edzője, Borbély Balázs, tudtam, hogy ez lesz a megfelelő hely számomra.

Milyen körülményeket találtál Pozsonyban?

Szakolcán nagyon jók a körülmények, minden adott ahhoz, hogy a csapat első ligás legyen. Ebből kifolyólag semmilyen nagy dolgot nem vártam a Pozsonyliegtfalunál. Tudtam, hogy a csapat újonc a másodi ligában, a keretet fiatal focisták alkotják és a költségvetés is alacsonyabb, viszont az első edzés után ezek a dolgok mind megváltoztak. A klub profi módon működik, nagyon kedves emberek dolgoznak itt, kiválóak a körülmények. A csapattársak az első perctől fogva éreztették, hogy nem újonc vagyok, hanem már a csapat tagja. Nagyon jól esett, így sokkal könnyebb volt beilleszkedni az új kollektívába.

Milyen érzés Borbély Balázs edző kezei alatt játszani?

Az edzőről csak annyit mondanék, hogy aki ismeri a játékstílusát, annak nem kell bemutatni. Ugyanolyan elszántsággal, akarattal, céltudatossággal csinálja az edzői munkát is, mint amikor még aktív futballista volt. Amikor beáll játszani közénk, többen még félnek is tőle.

Mik a csapat céljai tavasszal? Hogy látod az esélyeket?

Nincs konkrét célkitűzés, újoncként a hatodik hely tökéletes a klub számára. Nem beszélünk konkrét tervekről, mérkőzésről mérkőzésre vesszük az akadályokat. Már az első tavaszi forduló is nehéz lesz, de belül kiválónak érzem a csapatot. Jó edzőnk van, és ha mindenki tudja azt a szintet nyújtani, amit képvisel, akkor még bármi megtörténhet. Szakolcán az első helyekért játszottunk, miért ne játszhatnánk itt is azért? Az én egyéni célom, hogy elérjük az első három hely valamelyikét, de akár a rájátszást érő második pozíciót.