Darko Milanič a Slovan új edzője

By
Updated: september 7, 2020

Darko Milanič veszi át a Slovan irányítását, a szlovén tréner egyéves szerződést kötött, további kétéves opcióval.

Az 52 éves tréner a Maribor csapatán kívül dolgozott az osztrák Sturm Graz együttesénél, ahonnét az angol Leeds United gárdájához került. Az elmúlt négy évben a szlovén Maribort irányította.

„Milanič a jelenlegi éra legsikeresebb szlovén trénere. Kétszer hosszabb ideig dolgozott Mariborban, hat bajnoki cím mellett háromszor jutott az európai kupák csoportkörébe. Gazdag tapasztalattal rendelkezik az európai porondról, ahol 70 mérkőzésen edzősködött. Egy tapasztalt és nyelvileg képzett edző, akinek megvan az elképzelése, hogy fejlessze a csapatot, hogy magasabb szintre jusson.“ – nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík elnök.

Nagy meglepetésre, menesztette ifj. Ivan Kozákot a Slovan vezetősége, a klubvezetők a csapat gyenge teljesítménye miatt kellett távozni a vezetőedzőnek. Kozák a csapattal bajnoki címet és Szlovák Kupát is nyert, ráadásul tavaly az Európa liga csoportköréig jutottak. A Slovan a koronavírus miatt játék nélkül esett ki a Bajnokok Ligája 1. selejtezőköréből, így az Európa liga 2. selejtezőkörében folytatja, ahol a finn KuPS otthonába látogatnak.