Csak a Fortuna liga és a II. liga csapatai folytatják a Szlovák Kupát

By
Updated: marec 10, 2021

A rossz vírushelyzet miatt 2020 őszén a 4. fordulóval félbeszakadt a Slovnaft Cup, amely viszont most tavasszal mégis folytatódhat. A Szlovák labdarúgó-szövetség új lebonyolítási rendszerével a Fortuna liga és a II. liga csapatai küzdhetnek meg a kupáért.

A Slovnaft Cup a 4. fordulóval ért véget, amikor az élvonalbeli csapatok még a regionális klubok ellen játszottak volna. A DAC csapata a 3. fordulóban még a Vágpatta ellen mérkőzött volna, a találkozó viszont elmaradt. A mai napig az amatőr bajnokságok nem működnek, nincsenek edzések és mérkőzések sem, ezért a szövetség úgy döntött, a Slovnaft Cup a regionális csapatok nélkül fog folytatódni. Ez 14 csapatot érint: TJ Rovinka, FC Rohožník, FC Vágpatta, FC Slovan Galánta, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ŠK Sásová, ŠK Belá, OŠK Bešeňová, TJD Príbelce, MŠK Slavoj Spišská Belá, Slávia TU Košice, 1. MFK Kežmarok, MŠK Spišské Podhradie a MŠK Tesla Stropkov. Ezek a csapatok a következő idényben abba a körbe lesznek automatikusban benevezve, amelyben idén végeztek.

A Slovnaft Cup az 5. fordulóval folytatódik, de csak azok a profi együttesek lépnek pályára, amelyek jelenleg szerepelhetnek a bajnokságukban. Így a kupában a Fortuna ligából 10, a II. ligából 9 csapat folytatja küzdelmeket. Mivel az 5. fordulóban csak 16 csapat folytathatja, és jelenleg 19 csapat folytathatja a kupát, ezért 6 csapatnak meg kell küzdeni az 5. fordulóba való kerülésért. Ezek azok az együttesek lesznek, amelyek a Slovnaft Cup tavalyi idényében a legrosszabb helyen végeztek. Pontosabban: Máriatölgyes és Somorja (a 2. körben estek ki), Zólyombrézó és Nagymihály (a 3 körben estek ki), Komárom és Kassa (a 4. körben estek ki). A többi 13 csapat automatikusan az 5. fordulóba kerül. A párosításokat sorsolás dönti el, és egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. A selejtezőket március 23. – 24-én rendezik. Az 5. forduló mérkőzéseit április 7-én bonyolítják le. Ha minden a tervek szerint alakul, a fináléra május 19-én kerülhet sor. Ha valamelyik csapat nem tud kiállni, az ellenfél játék nélkül jut tovább. A 4. forduló (selejtező) párosításait március 12-én sorsolják.