Bojkottal fenyeget Nagyszombat csapata a Slovan elleni rangadó előtt

By
Updated: február 22, 2019

Komoly problémába ütközött a Slovan-Nagyszombat rangadó, a Spartak vezetői és szurkolói bojkottal fenyegetnek. 

A Fortuna liga 21. fordulójában kerülne megrendezésre a Slovan-Nagyszombat rangadó, melyet az új Nemzeti Stadionban játszanának és már most telt házat jelentett a pozsonyi klub. Az előzetes biztonsági egyeztetések alapján viszont a Spartak szurkolói bojkottot hirdettek, a klub is hasonló állásponton van.

A probléma ott kezdődött, hogy a Slovan vezetősége 1100 jegy helyett csak 400-at biztosít a vendégszurkolók számára, ugyanis a hazaiak szerint a stadion használatára nincs teljes engedély, a vendégszektor a hazaiak fölött helyezkedne el, és védőüveg helyett csak hálókat feszítettek ki.

A két klub biztonsági egyeztetése után a Spartak vezetői hivatalos nyilatkozatot juttattak el a szövetség felé, melyben több hiányosságra is rámutatnak. Elsőként a vendégjegyek csökkentését kifogásolják, 1100 helyett csak 400 belépőt kaphatnak. A stadion használatára nincs engedély, jelenleg csak a főlelátó van engedélyezve, ez pedig nincs összhangban a szövetség előírásaival, így bajnoki mérkőzést sem lehetne játszani. Ezek alapján a Spartak megtagadta a mérkőzés lejátszását, ugyanis ez veszélyes lenne minden résztvevő számára.

A klub hajlandó lenne a mérkőzés elhalasztására addig, amíg a stadionra nincs hivatalos engedély, vagy a régi Disznóleleglőn kellene játszani. A nagyszombati képviselők az egyeztetés után szerették volna átnézni a vendégszektort, erre viszont nem kaptak engedélyt, ugyanis a stadion még építkezés és idegenek nem tartózkodhatnak ott. Ha a szövetség nem ért egyet a Spartak érveléseivel, a helyzetről informálni fogják az UEFA képviselőit is.