Nyári nemzetközi edzőtábort tartott a Seishin Karate Klub

By
Updated: august 17, 2022

Idén augusztus 12-én pénteken vette kezdetét a Seishin Karate Klub szervezésében, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet Nyári Nemzetközi edzőtábora. A táborban több mint 40 fő vett részt négy nap alatt.

A táborszervező Markovics János 4.danos mester volt, aki a klub, és a szervezet vezetője is egyben. Meghívott táborvezetők voltak Magyarországról Dr.Csizmadia Zsolt 5. dan, Bodó Zoltán 4. dan, Váczi Zoltán 4. dan, Faragó Viktor 3. dan és a klub edzői Hupian Kristína 3. dan, Trenčík Nikolas 1. dan. A táborban napi három edzés volt bontott csoportokban tudásszintnek megfelelően.

Pénteken az első edzésen közös mantrázással hangolták össze a csapatot, és a technikai alapokkal foglalkoztak. Szombat reggeli edzés futó iskolával kezdődött majd egy határterheléssel ért véget. Délelőtt az övvizsgára gyakoroltak a karatékák, délután pedig verseny szituációs gyakorlatok voltak, ugyanis megkezdődik az őszi versenyszezon. Az edzéseket követően közös tábortűz mellett, sámán dobolás, és éneklés zajlott. Vasárnap reggel test és tudat ébresztéssel, haromonizálással foglalkoztak. D.u lehetett íjászkodni, ostorozni, dobócsillagot kipróbálni Misi és Katika jóvoltából. Ezen felül még volt Japán kalligráfia, ahol a táborlakók le tudták írni a saját nevüket Japánul. A foglalkozást Kövesdi Anikó tartotta, aki 17 évet élt Japánban, és egy rövid ismertetőt tartott a Japán kultúrából. Délután pedig a várva várt övvizsga következett.

Összesen 22 főnek sikerült előrébb lépnie egy övfokozatot. Több embernek beérett sok éves munkája és övszínt tudott váltani: Kiss Zalán, Both Máté és Bödők Beatrix (kék öv), Dömötör Márk és Laboda Réka (sárga öv), Rakus Ján, Bíró Bendegúz és Borbély Barnabás (zöld öv), és 6 fő pedig a barna öv kapujába érkezett. Jövőre ugyanitt találkoznak. A karate klubba folyamatos a tagfelvétel, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fotó: Nagy Róbert

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.