Négy dunaszerdahelyi bajnoki cím a felnőttek korosztályában!

By
Updated: november 10, 2019

Szombaton Nyitrán került megrendezésre a felnőtt férfi és női szabadfogású birkózó szlovák bajnokság, amelyre 20 egyesület 122 versenyzője nevezett be.

Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 12 dunaszerdahelyi birkózó indult csatába a bajnoki címekért. Az 57 kg-os súlycsoportban a még csak 17 éves Csörgő Tamás brillírozott, aki kassai ellenfelét legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol az aktuális válogatott nyitrai ellenfelét verte 16:6 arányú technikai tusra. Tamás a döntőben sem adott esélyt a rimaszombati vetélytársának és 10:0 arányú technikai tusgyőzelmet aratva megszerezte a bajnoki címet.

65 kg-ban Hakszer Balázs kassai majd szinnai ellenfeleit verte technikai tusra, ami után következett a döntő, ahol nyitrai ellenfelét két vállra fektetve Balázs megszerezte az aranyérmet. A nők 62 kg-os súlycsoportjában Juhász Mária állhatott fel a dobogó legfelső fokára, miután nyitrai és kassai ellenfeleit fektette két vállra. A 65 kg-os súlycsoportban Bacsfai Réka két nyitrai ellenfelét tusra verve védte meg a bajnoki címét. Dicséretes még Csepi Viktória 55 kg-ban szerzett ezüstérme, valamint ifj. Gaál Attila 74 kg-ban nyert bronzérme.

Eredmények férfiak:
57 kg Csörgő Tamás 1. hely, Bučko Samuel 6. hely
65 kg Hakszer Bal§zs 1. hely
70 kg Csörgő László 6. hely
74 kg ifj. Gaál Attila 3. hely
79 kg Bürsöly Gergely 4. hely

Nők:
55 kg Csepi Viktória 2. hely
62 kg Juhász Mária 1. hely
65 kg Bacsfai Réka 1. hely