Kártyagyűjtés: Gyermekkorunk kedvenc hobbija!

By
Updated: apríl 12, 2019

Életünk során mindig van valamilyen hobbink, esetleg gyűjtünk valamit. Erre főleg fiatal korban van példa, vagy már gyerekkorban kezdődik.

Nagyjából a kilencvenes évek környékén hódított régiónkban az észak-amerikai kosárlabda – NBA, köszönhetően a legendás játékosoknak. Michael Jordan, Denis Rodman vagy Scottie Pippen neve sok kis srác számára ismerős volt, de még lehetne Shaquile Oneal, Grant Hill és a többieket sorolni. Talán nem volt olyan kis srác az alapiskolákban, aki ne gyűjtött volna kosárlabda vagy hoki kártyákat. Mentek a csere-berék, és kialakult egy közösség. Ahogy az ember idősebb lett, ez a hobbi feledésbe merült, ahogy a játékosok is. Viszont a gyűjtők világa tovább él, ma is rengeteg kártya kapható és köszönhetően a világhálónak, bármikor elérhetők.

Felemelő érzés volt új, ismeretlen kártyákra szert tenni, akár vásárlás, vagy csere által. Ma is érzem azt az izgalmat, amit egy frissen vásárolt csomag bontása és illata nyújtott. Ha pedig megszerezted kedvenc játékosod kártyáját, büszkén mutogattad barátaidnak.

2019-ben viszont már a lehetőségek tárháza végtelen, a kosárlabdán kívül hódít a jégkorong, a futball, az amerikai foci, baseball, de még a Harry Potter kártya is. Míg a régi időkben kizárólag az Upper Deck márkájú kártyákat lehetett megvásárolni, azóta a Panini kártyaóriássá nőtte ki magát és különböző fajta sorozatokat adott ki. Donruss, Optic,

Ha szeretnéd feleleveníteni a régi emlékeket, vagy ismét gyűjtésbe kezdtél, csatlakozz a frissen megalakult Felvidéki NBA/NHL kártyagyűjtők csoportjába, ahol vásárolhatsz, cserélhetsz, vagy csak figyelheted az aktualitásokat.

A csoport ITT elérhető!