Három bősi érem a karate Európa-bajnokságról

By
Updated: marec 28, 2019

Egy újabb, versenyekkel teli hétvégét tudhat maga mögött a bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo. A klub válogatott versenyzői a 2019. március 23-án megrendezett III. WKB Kyokushin Karate Európa-bajnokságon vettek részt Spanyolországban (Lorca városában).

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítására. A verseny az ünnepélyes bevonulóval kezdődött, ezt követték a díszvendégek nyitóbeszédei. Először a kata versenyszám került lebonyolításra, majd délután megkezdődtek a küzdelmek.

Kósa Tamás (16-17 éves fiúk, mínusz 65 kg) egészen a döntőig menetelt. Első mérkőzését hosszabbításban fejrúgással nyerte spanyol ellenfele ellen. Ezzel a győzelemmel bejutott a elődöntőbe, ahol egy görög karatéka várt rá. Erőfölényének köszönhetően test ko-val nyerte a mérkőzést, és bejutott a döntőbe. Ott azonban egy örmény versenyzővel szemben alulmaradt, így neki ezen a versenyen az ezüstérem jutott.

Jančovič Laura (10-11 éves lány, plusz 40 kg) szintén bejutott a döntőbe. Ott azzal a lengyel karatékával küzdött, akit pár hónappal ezelőtt a varsói Európa Kupán legyőzött. Most viszont a lengyel lány bírta jobban küzdelmet, így Laura is a 2. helyen zárta a versenyt.

Jančovič Linda (7 éves, 27 kg) nem a saját kategóriájában indult, hanem korban és súlyban is egy kategóriával feljebb (8-9 éves lányok, mínusz 35 kg). Ennek ellenére kitűnően helytállt, egészen az elődöntőig menetelt. Ott kikapott attól az ukrán karatékától, aki végül a kategória bajnoka lett. Így Linda a 3. helyen végzett.

A bősi klub versenyzői tehát 2 ezüstéremmel és 1 bronzéremmel zárták a spanyolországi Európa-bajnokságot.

Míg a válogatott versenyzők Spanyolországban képviselték a klubot, az utánpótlás-versenyzők sem tétlenkedtek. Ők a szintén 2019. március 23-án Dunaszerdahelyen megrendezett Nyílt Szlovák Shinkyokushin Bajnokságon mérettették meg magukat a kezdők között.

Eredmények:
Kósa Lujza – 1. hely
Czakó Liliana – 1. hely
Baranyai Dorina – 1. hely
Kiss Ádám – 1. hely
Janočko Emília – 2. hely
Csicsay Róbert – 2. hely
Alföldy Nóra – 3. hely
Antal Anna – 3. hely