Emlékversennyel tisztelegtek Kovács Kata Zsófia előtt

By
Updated: október 14, 2019

Immáron negyedik alakalommal rendezték meg a Kovács Kata Zsófia emlékversenyt Dunaszerdahelyen, amely a Seishin Karate Klub Gálája is egyben. 

A klub ezzel a versennyel szeretné megőrizni Zsófi emlékét, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató a többi karatéka számára is. A verseny megnyitója egy perces néma csenddel kezdődött Zsófi tiszteletére.  A versenyre több mint 200 fő nevezett 22 klubból, 4 országból (Magyarország, Horvátország, Bosznia Hercegovina és Szlovákia). A Seishin Karate Klubból közel 40 nevezés érkezett.

A versenyt Karafa Attila, Dunaszerdahely város alpolgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket, szülőket, és megköszönte, hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.

Ez után Markovics János (Seishin Karate Klub vezetője) felidézet egy emléket Zsófival kapcsolatban, és nagyon sajnálta, hogy Zsófi 20. szülinapját nem közösen tudták megünnepelni. Fontosnak tartotta kihangsúlyozni a versenyek nevelő hatását, és hogy ne rettenjenek meg legyőzni az akadályokat, amik az életbe majd később rájuk várnak.

„A megnyitó után a küzdelmek öt küzdőtéren zajlottak.  A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek. Külön dicséret illeti az edzőket a felkészítésért. Mindenkinek köszönet a segítségért a verseny lebonyolításában. Még több nagy verseny vár a Seishin Karate Klub harcosaira év végéig.” – értékelte az emlékversenyt Markovics János.

Fotó: Nagy Róbert