Csallóköziek a 38. Lidl Balaton átúszáson

By
Updated: august 3, 2020

Az elmúlt hétvégén zajlott a 38. Lidl Balaton átúszás, az 5,2 kilométeres távot csallóközi úszók is sikeresen abszolválták.

A versenyen csallóközi úszók is részt vettek, az élményekről Taric László is beszámolt. A mezőny Révfülöpön rajtolt és 5,2 kilométer után Balatonbogláron végződött.

„Nagyon vártuk már idén is az eseményt. Nem tudtuk, nem voltunk benne biztosak, hogy megrendezésre fog-e kerülni idén is a verseny, vagy sem, de nagyon bíztunk benne és nagyon örültünk, amikor megerősítették a szervezők a rendezést. Van aki most először jött velünk a kalandra, van aki már másodjára és van aki már rutinosabb úszó köztünk. Nagyon jó hangulatú úszás, aki ki szeretné próbálni az élményt, annak mindenképp ajánlom. Nem túl nehéz, nem túl könnyű, de mindenképpen egy életre szóló élmény, és szerintem, ha egyszer leússza az ember, akkor utána minden évben visszatért a következő úszásra. Minden sportembernek ajánlom az egy évben egyszer megrendezésre kerülő eseményt, kortól, nemtől, függetlenül. Aki nem érzi magát erősnek hozzá, vagy bizonytalan, de úszni már tud, azoknak üzenem hogy, rendszeres és fokozatos felkészülés mellett bizony képes vagy rá. Az úszok között még többen is voltak a Csallóközből, de sajnos mindenkit nem tudtunk összehozni egy fotóra.“