A 2015-ös évet értékelte a Seishin Karate Klub

By
Updated: január 7, 2016

Ekecsen rendezték a Seishin Karate Klub hagyományos évzáróját, melyen közel 120 fő vett részt.

A rendezvényt Ekecs község polgármestere, Polák László nyitotta meg, aki méltatta a klub tevékenységét, majd sok sikert kívánt a 2016-os évre. Először különböző programok kerültek terítékre, mint a Fáraó verseny, vagy a barkóba, ezután következett a beszámoló az évről.

A klubnak sikerült a létszámát 200 főlé tornázni, jelenleg 13 helyszínen tartanak edzéseket: Keszegfalván, Ekecsen,  Nemesócsán, eDunaszerdahelyen, Ekelen, Nagymegyeren, Vásárúton, Egyházgellén, Csallóközkürtön, Várkonyon, Aranyoson, Megyercsen és Siposkarcsán. Összesen 15 versenyen vettek részt (ebből 5 hazai, és 10 külföldi) ami rengetegnek számít, és ebből ötöt a Seishin Karate Klub szervezett Ekelen, Ekecsen, Vásárúton,  Keszegfalván és végül Dunaszerdahelyen.

A klub összesen 99 arany, 106 ezüst és 155 bronzérmet gyűjtött, ebből 21 arany, 27 ezüst és 26 bronzérmet külföldi versenyeken. A kiváló eredmények közül kiemelkedik az U16-os Európa Bajnokságon Kovács Kata Zsófiá által elért ezüstérem. Ezzel ő lett a 4. versenyző, aki a klubból Európa Bajnoki helyezéssel rendelkezik Lencse Angelika, Hupián Krisztina, és Bajcsi Adrián után.

karate_edzok

A Seishin Karate Klub edzői

Egész éves munkájukért köszönetet mondtak a klub edzőinek: Hupian Kristínának, Kocsis Lászlónak, Bíró Mihálynak, és Bíró Balázsnak. Továbbá azoknak akik a 2015-ös évben besegítettek az edzéstartásban, Trenčík Nikolasnak, Markovics Ádámnak, Kagyerják Tamásnak, Kovács Kata Zsófiának, és Fodor Gegőnek.

Külön jutalmazták azokat, akik az edzések 70 százalékán jelen voltak, ez összesen 97 karatékát érintet. Majd díjazták azokat is, akik három vagy annál több versenyen képviselték a klubot, összesen 72 karatékát kapott ajándékot. Az egész évet összesítve díjban részesült az, akinek sikerült a legtöbb arany, ezüst és bronzérmet gyűjtenie a pontrendszeres küzdelmekben.

A lányoknál 13 éves korig: 1.Fodor Fanny (Vásárút) 2.Szilágyi Virág (Ekel) és 3.Gódány Fanni (Egyházgelle)

Fiúknál 13 éves korig: 1. Bakoš Tamás Máté (Keszegfalva) 2. Trenčík Erik Keszegfalva) 3. Menző Márk (Vásárút)

Akik a legtöbb aranyérmet gyűjtötték lányoknál full kontaktban:

1. Kovács Kata Zsófia (Ekecs)2. Karika Rebeka (Dunaszerdahely) 3. Rózsa Anna (Dunaszerdahely)

Akik a legtöbb aranyérmet gyűjtötték fiúknál full kontaktban:

1. Trenčík Nikolas (Keszegfalva)2. Markovics Ádám (Keszegfalva) 3. Szabó András (Ekel)

Külön díjaztak két felnőtt versenyzőnt full kontaktban: Hupian Kristína (Keszegfalva) és Kagyerják Tamás (Ekecs).

karate

A versenyzők, akik három vagy annál több versenyen vettek részt

Az év szamurája díjat Bakoš Tamás Máté (Keszegfalva) kapta, aki az elmúlt időszakban szinte az összes versenyt megnyerte, melyen rajthoz állt, és már ötödik éve kitartóan jár edzésekre.

Az év legharcosabb amazonja Szilágyi Virág (Ekel) lett, aki idén az összes versenyen első helyet szerzett, és rengeteget fejlődött a 2015-ös évben.

Majd végül Markovics János a klub vezetője megköszönte mindazok segítségét, akik nélkül az idei év programjait nem tudták volna lebonyolítani. Első sorban az önkormányzatoknak, anyagi támogatásuk nélkül nem tudna a klub megfelelően működni, és a szülőknek, akik fáradhatatlanul jönnek, és támogatják a klubot.

mj

https://www.facebook.com/events/828403835283370