Piros lap és vereség a Slovan otthonában

By
Updated: marec 31, 2019

Nem tudott győzni a Slovan otthonában a DAC, így a pozsonyiak a Fortuna liga rájátszásának 2. fordulója után már 16 pontos előnnyel állnak a tabella élén. 

Šatka nélkül, de már Vida Mátéval állt fel a DAC a rivális Slovan ellen. A 8. percben Ljubičić passza után Cavric indult meg a jobb oldalon, keresztlövése centikkel kerülte el a kapufát. A 14. percben Suchockij passzolt vissza az alapvonalról Moha elé, aki az egyik hátvéd lába között lőtt Jedlička kezébe. A 15. percben Davis beadását Ronan küldte egyből kapura, de Greif a helyén volt. A 22. percben Suchockij végezhetett el egy szabadrúgást, a labdát eltekerte a sorfal felett, de Jedlička fantasztikus mozdulattal hárítani tudott. A 27. percben Šporar először lábbal, majd fejjel próbálkozott. A 29. percben Kalmár jutott szabadrúgáshoz, de labdája Greif számára nem okozott problémát. A 31. percben Herc szabálytalanságáért megkapta második sárga lapját és így a pirosat is. A 37. percben Ronan szabadrúgását Greif kiütötte, a kipattanót Davis küldte a kapu mellé. Két perccel később De Kamps eresztett meg jobbal egy lövést, de Jedlička ismét bravúrral védett. A 44. percben Moha balról beadott labdáját Kone a saját kapujára fejelte, de a DAC hálóőre remekül hárított. A hosszabbítás során Kone remekül indította Divkovićot, aki kapura törhetett volna, de remek kifutásával Greif megakadályozta a lehetőséget.

A 47. percben egy beadás után Kone Čavrić elé fejelte a labdát, a Slovan játékosa pedig a hálóba talált – 1:0. Az 51. percben Kalmár beadása után Bajric a tizenhatosban lehúzta Hukot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Davis pedig magabiztosan értékesíti – 1:1. A 63. percben a csereként beállt Dražić Moha passza után megszerezte a vezetést a Slovan számára – 2:1. A 74. percben Holman próbálkozott egy távoli lövéssel, a labda kevéssel szállt el a kapu mellett.

A 84. percben Koštrna a tizenhatosban szabálytalankodott Šporarral szemben, a megítélt büntetőt Moha végezte el, de Jedlička parádézott.

A 85. percben Suchockij törhetett egyedül kapura, de Jedlička remek kifutással védeni tudott. A 91. percben Holman és Čavrič összjátéka után Šporar az ötös vonaláról a hálóba talált – 3:1.

SK Slovan – FC DAC 3:1 (0:0)
Gólszerzők: Čavrić (47.), Dražić (63.), Šporar (91.) – Davis 11-ből (51.)
Sárga lapok: Strelec (36.) ill. Kone (6.), Herec (20.), Kalmár (31.)
Piros lap: Herc (30.)

Slovan: Greif – Medvěděv, Bajrić, Božikov, Suchockij – Ljubičić (70. Holman), de Kamps – Strelec (61. Dražić) – Čavrić, Šporar, Moha (87. Guzmics).

DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Koné, Davis (78. Šimčák) – Vida (70. Bednár) – Herc, Kalmár, Ronan – Abdulrahman, Divković (55. Čmelík).