Pintér Attial: Csodálatos időszakot töltöttem a DAC-ban!

By
Updated: október 19, 2016

Pintér Attila a magyar futball egyik meghatározó alakja. Játékosként és edzőként több sikert ért el, legutóbb a Győri ETO FC csapatával 30 év után bajnoki címet ünnepelhetett. Jelenleg a Mezőkövesd csapatának vezetőedzője, ahol szintén a legmagasabb célokra tör. 1992-ben a BVSC játékosaként féléves kölcsönjátékra érkezett Dunaszerdahelyre, a sárga-kék mezben 10 mérkőzésen 3 gólt szerzett. A DAC-ban eltöltött rövid időszakról kérdeztük.

Milyen emlékeket őriz a DAC-ban eltöltött időszakról?

Csodálatos élmény volt egy csodálatos klubnál és fantasztikus szurkolókkal. Ahogy Dunaszerdahelyen szeretik a futballt, az valami eszméletlen, nagyon jó szívvel gondolok vissza. Amikor oda mentem, kieső volt az első osztályból a csapat, de nagyon jó társaság jött össze és elindultunk szépen felfelé a tabellán. Fantasztikus volt a közönség, eszméletlen volt, amit akkor kaptunk. A Győr edzője voltam, amikor kimentem megnézni egy bajnoki találkozót. Nem szeretek a páholyban ülni, ezért beültem a közönség elé. Nem volt teltház és az idősebb emberek, akik láttak játszani, azonnal megszólítottak: „Látja Attila, ez szurkolótábor!”.  Még kint sem volt a csapat, már buzdítottak. Olyan támogatást kaptak a játékosok, az egész akkora pluszt jelentett, hogy nem 11-en játszották a játékot, hanem 12-en.

Tartja még a kapcsolatot az egykori társakkal?

Természetesen. Vannak kint játékostársaim, emberek, akikkel tartom a kapcsolatot. Nagyon szerettem a várost, az embereket. Igazi magyar emberek.

dac_pinter_attila02

Fotó: fcdac1904.com archívuma

Világi Oszkár szerepvállalásával folyamatosan fejlődik a klub.

Bízom abban, hogy egy ragyogó stadion lesz kiváló futball akadémiával, viszont egy kis idő kell, hogy a csapat is a helyére kerüljön. Nagyon bízom benne, hogy megérem még azt, hogy a csapat 80-90 százaléka magyar játékos legyen és átérezze, mit jelent Dunaszerdahelyen futballozni a DAC mezében játszani.

Nem bánja, hogy nem játszhatott többet a dunaszerdahelyi csapatban?

Szerettem volna maradni, de a két klub nem tudott megegyezni. Nagyon örülök, hogy a klub tagja lehettem, a szurkolóknak a góljaimmal és a játékommal örömet tudtam szerezni és beírhattam magam a dunaszerdahelyi labdarúgás történetébe.

pixbox_kertesz_ladislav