Öt góllal tömte ki a szeredi hálót a DAC

By
Updated: apríl 13, 2019

Ötgólos mérkőzésen győzött a DAC a Szered ellen a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában. A dunaszerdahelyiek már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, a végén öttel tömték ki a szeredi hálót.

Remekül, sőt fantasztikusan kezdett a Szered ellen a DAC. Az 5. percben Vida Kristopher próbálkozott lövéssel, de mellé. A 7. percben a tizenhatos vonalán Divković kapott remek passzt, a labdaátvétel után kapura fordult és 11 méterről ballal a hálóba talált – 0:1. Három perccel később Huk fejesét Sus a gólvonalról tudta csak kivágni. A 13. percben már kettővel vezetett a DAC, Djiby Ba hazaadását Divković csípte el és a kapus mellett jobbról a hálóba gurított – 0:2. A 20. percben próbálkoztak a hazaiak, de Adekuoroye nem találta el a labdát. A 25. percben Ulrich lövése nem okozott gondot Jedlička kapusnak. A 37. percben Djiby Ba csak szabálytalanul tudta megállítani Čmelíket, a szeredi játékos pedig második sárga lapját kapta, így a kiállítás sorsára jutott. A 38. percben Kalmár lövését Penksa védte, majd Vida Kristopher próbálkozott. A 45. percben 24 méterről Ronan eresztett meg egy lövést, Penksa szögletre ütötte a labdát. A szöglet után Michalík Vida Kristopher ellen szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Kalmár Zsolt értékesítette – 0:3.


A szünet után is folytatta remek játékát a DAC, a 47. percben Čmelík lövése kevéssel szállt mellé. Az 56. percben Vida Kristopher emelte be a labdát a tizenhatosba, Vida Máté a levegőben ollózva lőtt kapura, a gólvonalon Sus mentett. A 65. percben egy szöglet után Huk fejelt kapura, de Penksa az utolsó pillanatban menteni tudott. A 67. percben Kalmár lövését Penksa kiütötte, a kipattanót egy beadás után Davis fejelte az üres kapuba – 0:4. A 74. percben Ronan ismét egy távoli lövéssel próbálkozott, de Penksa ezúttal is védeni tudott. A 77. percben a tizenhatosban Čmelík szerzett labdát, majd Penksát megkerülve növelte a DAC tetemes előnyét – 0:5. Az eredmény a lefújásig már nem változott, a sárga-kékek csak úgy mint ősszel, ezúttal is öttel tömték ki a szerediek hálóját.

Szered-DAC 0:5 (0:3)
Gólszerzők: 7., 13. Divković, 45+3. Kalmár 11-ből, 66. Davis, 77. Čmelík
Sárga lapok: 17. Ba, 45+2. Michalík, 77. Sus ill. 32. Koné
Piros lap: 36. Ba

Szered: Penksa – Sus, Ba, Michalík, Hučko – Baéz (26. Lukáčik), Adekuoroye – Ulrich (40. Menich), Morong, Iván (77. Špehar) – Kuzma.
DAC: Jedlička – Koštrna (69. Bednár), Huk, Koné (51. Šatka), Davis – Vida M. – Ronan, Kalmár (78. Bilenkyi) – Čmelík, Divković, Vida K.