Megverte a bajnokot a DAC!

By
Updated: september 23, 2018

Bajnokot vert a Fortuna liga 9. fordulójának rangadóján a DAC, a sárga-kékek 3:2 arányban múlták felül a bajnoki címvédő Nagyszombat csapatát. 

Legjobb góllövője nélkül volt kénytelen pályára lépni a DAC, ugyanis Bayo a Slovan ellen elszenvedett piros lapja után egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ez viszont nem látszott meg a sárga-kékek játékán, akik az első perctől nekiestek ellenfelüknek.

Ennek meg is lett az eredménye, már a 8. percben vezetést szerzett a DAC. Davis baloldali hosszú passza után a nagyszombati Hladík hibázott, a labda Divković elé került, a fiatal támadó pedig Rusov kapujába talált – 1:0. A gól után sem állt vissza a dunaszerdahelyi csapat, folyamatos veszély alatt tartotta a nagyszombati kaput. A 18. percben Grendel próbálkozott távoli lövéssel, a labda nem sokkal szállt a kapu mellé. A 23. percben Divković puskázott el egy nagy lehetőséget, a tizenhatos vonaláról nem sokkal lőtt mellé. A 29. percben egyenlített a Nagyszombat, egy tizenhatosba ívelt labdát Jirka fejjel továbbított, majd Ghorbani ballal a hálóba talált – 1:1. A 40. percben egy visszapasszolt labdát Vida küldött Rusov kezébe, három perccel később Divković Tretiakov beadását fejelte gyengén kapura.

Fordulás után aktívabban kezdet a Nagyszombat, próbált veszélyeztetni, de gól nélkül. Az 54. percben Tretiakov lábában maradt a DAC második találata, az ukrán támadó jobboldalról törhetett kapura, lövését Rusov védte. A 62. percben vezetést szerzett a Nagyszombat, egy jobboldali beadást Ghorbani fejelt a kapuba. A 68. percben Vida Kristopher löketét Rusov küldte szögletre. A 76. percben egyenlített a DAC! Tretiakov lövését még Rusov kiütötte, a kipattanót viszont Divković a hálóba küldte – 2:2. Két perccel később Oravec próbálkozott egy távoli lövéssel, melyet Jedlička szögletre mentett, a beadást pedig Hladík fejelte fölé. Az egyenlítő találat ismét jó iramot hozott, egymás után érkeztek a támadások. Az utolsó percben Vida lövését Rusov kiütötte, az érkező Pačinda viszont a hálóba talált – 3:2!

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Spartak Nagyszombat 3:2 (1:1)

Gólszerzők: 8., 76. Divković, 91. Pačinda – 29., 62. Ghorbani

Sárga lapok: 55. Herc, 77. Kalmár, 89. Davis  – 15. Janso, 20. Kulhánek, 71. Grendel, 86. Misenböck

Játékvezetők: Očenáš – Somoláni, Pozor – 9358 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, M. Vida (73. Bednár), Herc (66. Pačinda) – Divković, K. Vida, Tretyakov (90. Bilenkyi)

Spartak: Rusov – Lupták (46. Vakhtang), Hladík, Tóth, Janso – Jirka (70. Miesenböck), Oravec, Kulhánek, Malecki (82. Godál) – Grendel – Ghorbani