Megszakadt a rossz sorozat, Nagyszombatban győzött a DAC!

By
Updated: október 5, 2019

Megtört a DAC 2014-óta tartó rossz sorozata, a sárga-kékek öt és fél év után tudtak ismét győzni a nagyszombati Spartak otthonában. 

Remekül kezdte a mérkőzést a dunaszerdahelyi gárda, amely azonnal előnybe került. Már az 5. percben vezetést szerzett a DAC, Mesík vesztett labdát a tizenhatos előtt, Vida Kristopher törhetett jobbról kapura, lövését Rusov lábbal védte, a kipattanót viszont Fábry a hálóba küldte – 0:1. A 7. percben Lovat vette le a labdát a tizenhatos bal oldalán, Fábry mellett elmenve lövésével az oldalhálót találta el. A 25. percben Lovat szöglete után Tavares veszélyeztetett, de Jedlička remekül védett. A 43. percben egy szöglet utáni kipattanó labdát Oravec küldött kapura, Rusov hárítani tudott.

A második félidőben feltámadt a nagyszombat, több veszélyes helyzetet dolgozott ki az egyenlítés érdekében. Az 54. percben Gamboš lövésénél kellett Jedličkának védeni. A 67. percben Dangubić kapott remek labdát a hátvédek mögé, lövésével az oldalhálót találta el. A 68. percben Lovat a baloldalon kapott remek indítást ballal a kifutó Jedlička mellett a hálóba talált és egyenlített – 1:0. A 74. percben ismét labdát szerzett a DAC a Spartak térfelén, Divković sarokkal passzolt Ramirezhez, aki remekül találta meg Vida Kristophert a tizenhatosban, a magyar támadó pedig nem hibázott – 1:2. A 83. percben Divković vesztett labdát a tizenhatos sarkán, a jobboldali beadás után Dangubić közeli próbálkozását kellett a DAC kapusának védenie. A 87. percben Diogo ballábas lövése kevéssel szállt a kapufa mellé. A 90. percben Diogo jobboldali beadása után Yilmaz közelről nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. A hosszabbítás negyedik percében még Vida Kristopher volt veszélyes a nagyszombati kapura, de lövése mellé szállt.

Nagyszombat-DAC 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Lovat (68.) ill. Fábry (5.), Vida K. (74.)
Nagyszombat: Rusov – Turňa, (78. Ku. Yilmaz), Mesík, Menich, Lovat – Gamboš (66. Dangubič) – Tesija, Diogo, Halilovič (78. Grendel), Tavares – Sobczyk.
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Vida M., Oravec – Fábry (68. Divković), Ronan, Vida K. – Ramírez.