Marco Rossi: Mindig megtiszteltetés lesz visszatérni Dunaszerdahelyre!

By
Updated: august 7, 2018

Mesebelien alakult Marco Rossi utolsó mérkőzése, az olasz tréner győzelemre és továbbjutásra vezette a DAC csapatát az Európa liga 1. selejtezőkörében. Miután biztossá vált, hogy Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását, tudtuk, egy napon távozik Dunaszerdahelyről. Az olasz tréner távozása előtti utolsó interjújában értékelte a Dunaszerdahelyen eltöltött évadját. 

Hogy értékelné a DAC csapatánál eltöltött idényét?

Úgy gondolom, fantasztikus idényt tudhatunk magunk mögött. A végén a legsikeresebb idényét zártuk a DAC-nak. Meg kell mondanom, nem csak az eredmények, hanem a csapat játékosa is igazán jó volt, főleg tavasszal, a rájátszásban. Mindenki megértette mit akarunk és képes volt azt a játékot nyújtani, amit a bajnokság alatt gyakoroltunk. Sok játékos nagy fejlődésen ment keresztül és magabiztosabbak lettek. Ez egy nagyon jó alap egy kiváló következő idényhez, amelyben a DAC egy újabb pozitív évadot produkálhat, Európáért harcolhat.

Mielőtt aláírta szerződését, gondolta volna, hogy ennyire sikeres lehet?

Tudtam, hogy a klubnak van egy víziója és minden idény után fejlődhet. Megvan a helyes út. Néha nem mindig értettünk egyet néhány szituációban, de ez mindenhol megtörténik. Ennek a klubnak viszont van egy víziója, egy terve rövid és hosszú távra. Nagyon jól döntöttem, amikor ide jöttem. Sokszor elmondtam, hogy én mindig kimondom, amit gondolok, még ha ez néhány embernek nem tetszik. Az elején nem értettem, hogy a szerződésem aláírása után miért voltak ennek néhányan ellene. Majd megértettem, hogy a szurkolóknak nagyon szoros kapcsolata volt László Csabával. Ezután viszont az emberek lépésről lépésre értékelték a munkánkat, és értékelték azt, hogy milyen emberek vagyunk. A végén pedig elfogadtak bennünket, mert eredményesek voltunk és jó futballt produkáltunk.

A szurkolók pedig a végén a levegőben dobálták.

Ez nagyon szép volt. A Tbiliszi mérkőzés után csalódott voltam az eredmény miatt, a szurkolók viszont végig támogattak bennünket. Az idény második fele fantasztikus volt, akkor is köszönetet mondtam nekik és most is köszönettel tartozom feléjük. Végig a 12. játékosaink voltak.

Hova helyezné pályafutása során az elmúlt évadot?

Ez egy a sok sikeres idény közül, ez több interjúban is elmondtam. Az én karrieremet két részre oszthatom. Mielőtt és miután Magyarországra érkeztem. Négy idényt dolgoztam Magyarországon, utána Szlovákiába jöttem. Ez a második alkalom, hogy a csapatommal elértem a harmadik helyet. Először a Honvéddal a 2012/2013-as idényben voltam harmadik és most a DAC csapatával. De az elmúlt idény az egyik legsikeresebb a pályafutásom során.

Mit gondol, melyik volt a legszebb pillanat a tavalyi idényben?

A legjobb pillanat számomra akkor volt, amikor sorozatban négy mérkőzést nyertünk a rájátszásban. Nagyon jó futballt produkáltunk és mindenkinek megmutattuk, hogy akár a bajnoki címért is küzdhetünk. Voltak dolgok, amik kissé furák voltak, de a végén megmutattuk, hogy ha elérjük az Európát, akkor azért történik, mert megérdemeljük.

Mit üzenne a DAC szurkolóknak?

Ez az egyik utolsó interjúim DAC edzőjeként. Az én üzenetem, az, hogy köszönöm nekik a támogatást az elmúlt idényért. Megpróbálok a jövőben minden téren segíteni a klubnak, a csapatnak, ugyanis keret még fiatalabb, mint tavaly. Hazai pályán az a legfontosabb, hogy a csapat támogatást kapjon, mindenkitől. Ez egy kis város, de a stadion mindig tele van. Ha az emberek igazán támogatják a csapatot, akkor Szlovákiában nem lesz olyan ellenfél, amely konkurálni tudna.

A válogatott szövetségi kapitányaként láthatjuk még a MOL Arénában?

Természetesen, erről már Világi úrral is beszéltem. A csapatban olyan játékosok szerepelnek, akik a válogatott számára mindenképp érdekesek. Néha videón keresztül fogom őket követni, néha személyesen is eljövök. Számomra mindig megtiszteltetés lesz visszatérni, ebbe a fantasztikus hangulatba.

Fotó: Ugróczky István