Magabiztos győzelmet aratott a DAC Garamszentkereszten

By
Updated: august 27, 2021

Magabiztos győzelmet aratott a DAC a Garamszentkereszt otthonában, a sárga-kékek három góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél a Fortuna liga 6. fordulójában. 

Fordulatos és izgalmas első félidő zajlott a pályán. A DAC játszott fölényben, magabiztosan tartotta a labdát, ötször találta el a kaput.

A 12. percben Ciganiks tört be a tizenhatosba, lövését védte Hrdlička, a kipattanót Fábry küldte kapura, de a védelem blokkolta. A 15. percben Davis szabadrúgását Divkovic fejjel tolta meg, a labda az ötösön Schäfertől elpattant, de a hazai védő eltalálta Schäfert és a labda a hálóban kötött ki – 0:1. A 23. percben Dimun szerzett labdát a középpályán, Nicolaescu indult meg a bal oldalon, passzát a tizenhatosról Fábry fölé lőtte.  A vezető gól után sem állt le a DAC, továbbra is veszélyes volt a hazai kapura. A 34. percben Nicolaescu lódult meg a jobb oldalon, éles szögből a kapufát találta el. Két perccel később Blahút baloldali beadását Badolo akrobatikusan lőtte fölé. A 39. percben ismét betalált a DAC. Egy jobboldali szögletnél Hrdlička kapus aláfutott a labdának, az érkező Dimun pedig a hálóba fejelt – 0:2.

A 48. percben azonnal helyzetbe került a hazai gárda, Mazan passza után Lačný lőtt kapura, de lövését Jedlička bravúrral védte. Az 51. percben Mazan beadását az ötösről Lačný fejelte kapura, de a játékos lesen volt. A 63. percben Schäfer András a tizenhatosban két játékost kicselezve került a kapu elé, de lövését Hrdlička védte. A 75. percben Lačný ment el a jobb oldalon, beadására Ladji érkezett, de a kapu előtt megcsúszott. A 81. percben tovább növelte előnyét a DAC, Schäfer remekül indította Sharanit, aki balról tört kapura és Hrdličkával szemben nem hibázott – 0:3. Két perccel később közel volt a gólszerzéshez a hazai csapat, de Lačný az ötösről Jedlička kezébe küldte a labdát. Az eredmény a végén nem változott, a DAC győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

Garamszentekreszt-FC DAC 0:3 (0:2)
Gólszerzők: 15. Schäfer, 40. Dimun, 81. Sharani
Garamszentkereszt: Hrdlička – Blahút, Čmovš, Pajer (78. Adamec), Paluszek, Záhumenský – Ściślak, Mazan (K), Malle (89. Špiriak), Badolo (61. Parreira) – Lačný
DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) – Schäfer, Dimun (78. Nebyla), Fábry (60. Njie) – Divković (90. Rymarenko), Nicolaescu (60. Sharani), Ciganiks

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.