Kalmár és Davis már a DAC csapatával készül

By
Updated: február 25, 2021

Edzésbe állt a DAC két játékosa, Kalmár Zsolt és Eric Davis, a két hiányzó szerdán már a csapattal edzett. Helyzetjelentést adott sérültjeiről a dunaszerdahelyi gárda. 

Eric Davis térdműtéten esett át Panamában, a rehabilitációt már Dunaszerdahelyen végezte. Bernd Storck elmondása szerint jó úton halad, hogy 2-3 héten belül visszatérjen. Sidney Friede meniszkusz problémákkal küzdött, kisebb műtéten esett át.

Kalmár Zsolt a Trencsén ellen sérült meg, ezért kihagyta a legutóbbi Zsolna elleni bajnokit. „A büntető előtt éreztem, hogy kicsit meghúzódott a combom. A meccs után kezdtem el folyamatosan fájdalmat érezni. Másnap elmentem kivizsgálásra és kimutatta, hogy meghúzódott a combom, ami 7-10 napos pihenést igényelt. Már nem éreztem fájdalmat, így szerdán a csapattal készülhettem. A tervek szerint a hétvégén pályára léphetek, és remélem a csapat két döntetlennel kezdte a szezont, amit nem így terveztünk. Most már három pontok kellenek, mert a Slovan meglépett előttünk. Viszont még nincs veszve semmi, sok mérkőzés van még hátra.“ – nyilatkozta a klub videójában kalmár Zsolt.

Vida Máté nagyon veszélyes sérülést, térdszalag-szakadást szenvedett, ami miatt már nyolc hónapja nem léphetett pályára, viszont a felépülése jó úton halad. Remélhetőleg 2-3 hét múlva bevethető lesz. „Januárban begyulladt a térdem, lehet túl korán kezdtem az edzéseket, vagy a műfű okozta, nem tudni. Ha elmúlik ez az egész, akkor a csapattal tudnék edzeni. „

A DAC csapata szombaton, február 27-én a Nagymihály együttesét fogadja a Fortuna liga 21. fordulójában.