Hiába a sok helyzet, döntetlennel zárt a DAC a Szenice otthonában

By
Updated: august 14, 2021

Több helyzetet dolgozott ki, megvoltak a lehetőségek, ennek ellenére 1:1-es döntetlennel végzett a DAC a Szenice otthonában a Fortuna liga 4. fordulójában. A sárga-kékek így négy ponttal állnak a táblázaton. 

Nehéz helyzetben utazott a DAC Szenicére, ugyanis a sárga-kékek már két vereséget szenvedtek el három mérkőzés után. A kezdőcsapatban kapott helyet a Lengyelországból érkező Milan Dimun, a kispadon már Eric Davis is helyet kapott.

Már a 9. percben helyzetbe került a DAC, Andzouana lehetőségét Ravas kapus védte. A 18. percben Twardek az oldalhálót találta el.  A 25. percben Dimun remekül ugratta ki Nicolaescut, de Ravas kapus időben kifutott és megszerezte a labdát. Egy perccel később Šimun baloldali beadásárúl Sukisa másodperccel maradt le. A 32. percben Twardek balról passzolt vissza a tizenhatosba, az érkező Svoboda lövését Ciganiks szögletre mentette. A 37. percben Duda szöglete után ismét Sukisa volt veszélyes, de fejjel mellé küldte a labdát. A 38. percben Andzouana és Ciganiks játszott össze a bal oldalon, de Ciganiks lövése fölé szállt. A 45. percben Nicolaescu lábában maradt a gól, Divković jobboldali beadását a macedón támadó az ötösről centikkel küldte mellé.

A második félidőben már pályára lépett Eric Davis is, aki Vera helyett állt játékba. Az 56. percben Divković került nagy helyzetbe, de jobbról csak az oldalhálót találta el.  A 72. percben Nicolaescu ijesztett rá Ravas kapusra, távoli lövése nem sokkal szállt mellé. A 74. percben a lehetetlent is kihagyta a DAC. Divković jobbról remekül passzolt a kapu elé, balról az érkező Moumou 3 méterről az üres kapu helyett a kapufát találta el. A másik oldalon Sukisa lövését védte Jedlička. Végül bebizonyosodott a szabály, ha nem adsz, kapsz. A 78. percben Sikusa jobboldali beadását Niarchos az ötösről a hálóba küldte – 1:0. Hiába került hátrányba a DAC, a gól után is a Szenice dolgozott ki helyzetet. A 81. percben Šimčák távoli lövését védte a DAC kapusa. A 83. percben növelhette volna előnyét a hazai csapat, Šimčák baloldali beadását Sukisa fejelte mellé. A 89. percben újabb nagy lehetőséget hagyott ki a DAC, ezúttal Milan Dimun az ötösről lőtt fölé. A 93. percben sikerült az egyenlítés, Moumou beadását Sharani fejelte kapura, a labda Ravas mellkasáról a kapuban kötött ki – 1:1. A végén még Sukisa talált a kapuba, de lesről vette át a labdát. Az eredmény így már nem változott, döntetlennel zárt a DAC a Szenice otthonában.

FK Szenice – FC DAC 1:0 (0:0)
Gólszerzők: Niarchos (78.) ill. Sharani (93.)
Sárga lapok: Svoboda (15.), J. Buchel (88.), ill. Kružliak (40.), Beskorovainyi (83.)
Szenice: Ravas – Svoboda (77. Kučera), Pavlík (K), Gáč, Šimčák – Goslin, Halabrín (52. Niarchos), Duda (52. Mašulović) – Twardek (62. F. Buchel), Mashike, Šumbera (62. J. Buchel)
DAC: Jedlička – Vera (46. Davis), Kružliak (K), Beskorovainyi, Ciganiks – Schäfer, Dimun, Balić (82. Sharani) – Divković, Nicolaescu (73. Taiwo), Andzouana (67. Moumou)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.