Gól nélküli döntetlen a Szered ellen, már biztos negyedik a DAC

By
Updated: apríl 30, 2022

Gól nélküli döntetlennel zárult a Szered-DAC találkozó a Fortuna liga rájátszásának 8. fordulójában. A döntetlen azt is jelenti, hogy a DAC már biztosan a negyedik helyen zárja a bajnokságot. 

Helyzetekből az első félidőben nem volt hiány. Már a 2. percben Pinto beadása után Szánthó fejelt fölé, de az 5. percben Balogh lövése ment mellé. Két perccel később egy szép összjáték után Szánthó lövése Chudý kapus kezében landolt. A 18. percben Fábry beadása után a labda Šulekhoz került, aki két érintés után lövéssel próbálkozott, de pontatlan volt. A 34. percben Verlinden került helyzetbe, de lövését Chudý bravúrral védte. Hiába játszott aktívan és veszélyesen a DAC, a helyzeteket nem tudta gólra váltani. 

Fordulás után is többet birtokolta a labdát a DAC, viszont kevés helyzetet hozott a második félidő. A 66. percben egy kipattanó labda Sharani elé került, akinek lövését az utolsó pillanatban a hátvédek blokkoltak. A 76. percben Košťál próbálkozott lövéssel, de pontatlan volt. A 87. percben Yao remekül ugratta ki Košťált, akinek lövését Veszelinov bravúrral védte. Mivel az eredmény a végéig már nem változott, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó. Ez azt is jelenti, hogy a DAC két fordulóval a zárás előtt hét ponttal vezet a Szered előtt, így a sárga-kékek már biztosan a negyedik helyen zárják a bajnokságot. A nemzetközi kupaszereplésről viszont még nem kell lemondani, ugyanis még selejtezőt játszhat a DAC. 

ŠKF Szered – FC DAC 0:0
Sárga lapok: 73. Košťál – 64. Krstović, 71. Pinto
Szered: Chudý – Todoroski, Correia (K), Šulek, Popović – Gago – Potoma, Fábry (77. Radić) – Haša (46. Košťál), Cobnan (81. De Oliveira), Yao (90+1 Sanusi)
DAC: Veszelinov – Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Balogh (77. Andrezinho), Dimun, Njie, Verlinden (88. Moumou) – Szánthó (46. Andzouana), Krstović (61. Sharani)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.