Fordulatos mérkőzésen győzött a Szenyice otthonában a DAC

By
Updated: september 29, 2018

Hatodik győzelmét aratta a Fortuna liga 10. fordulójában a DAC, a sárga-kékek fordulatos mérkőzésen győztek a Szenyice otthonában. Kalmár büntetője után Vida Kristopher tizenegyesből nem, de helyzetből viszont gólt szerzett. 

Óvatosan kezdte a találkozót a két csapat. A 8. percben Davis szabadrúgása a sorfalban kötött ki, a 12. percben Kalmár beadását Huk fejelte nem sokkal mellé. A 15. percben egy párharc után Koštrna maradt a földön, a DAC hátvédjét cserélni kellett. A 19. percben egy szabadrúgás után Šatka lövését az utolsó pillanatban mentették. A 22. percben Vida beadása után Bayo fejjel a kapufát találta el, öt perccel később ismét Bayo került helyzetbe.

Fordulás után felpörögtek az események. Az 55. percben Vida Kristophert szabálytalanul állították meg a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Kalmár lőtte a kapuba – 0:1. A 61. percben Castaneda indult meg a jobb oldalon beadását Azankpo sarokkal küldte kapura, a labdát Jedlička csak kiütni tudta, az érkező Deretti pedig egyenlített – 1:1.
A 65. percben Vida beadása után Bayo ellen szabálytalankodtak a tizenhatosban, a játékvezető büntetőt ítélt és a hazai Nirennold piros lapot kapott. Vida Kristopher lövését viszont a szenyicei kapus védeni tudta. A 72. percben Kalmár eresztett meg egy távoli lövést, a labda nem sokkal kerülte el a szenyicei kaput. A 78. percben ismét Kalmár volt reflektorfényben, 20 méterről leadott lövése kevéssel szállt fölé. A 86. percben Pačinda indította a jobb oldalon Vida Mátét, aki Vida Kristopher elé passzolt, a támadó pedig nem hibázott – 1:2. Vida Kristopher a hatodik találatát szerezte, ezzel a DAC legjobb góllövőjévé lépett elő. Az erdőhátiak még próbáltak egyenlíteni, de remekül védekezett a DAC. A dunaszerdahelyi csapat hatodik győzelmét aratta és továbbra is tapad az éllovas Slovan csapatára.

Szenyice-FC DAC 1:2 (0:0)

Gólszerzők: Deretti (61.) ill. Kalmár büntetőből (55.), Vida K. (86.)

895 néző

Sárga lapok: Kučera (30.), Nirennold (56.), Petshi (59.), Deretti (65.)

Piros lap: Nirennold (65.)

Szenyice: Taborda – Nirennold, Kotula, Krč – Kučera (71. Kováč), Zezinho, Patshi, Asmah – Azankpo (75. Klapan), Deretti (84. Cuadros), Castaneda

FC DAC: Jedlička – Koštrna (21. Bednár), Šatka, Huk, Davis – Herc (80. Pačinda), Vida M., Kalmár – Divković (71. Tretiakov), Bayo, Vida K.