Davis góljával legyőzte a Zsolnát a DAC

By
Updated: september 29, 2019

Legyőzte az éllovast a DAC, a sárga-kékek Davis pazar góljával múlták felül a zsolnai csapatot a Fortuna liga 10. fordulójában. 

Nyoma sem volt a DAC játékán az egy héttel korábbi vereségnek, a sárga-kékek remek játékkal rukkoltak elő az éllovas zsolnai csapatra.

Az első helyzet a DAC előtt adódott, az 5. percben Ronan szöglete után Oravec az ötösről próbálta a hálóba lőni a labdát, de Holec kapus a helyén volt. A 9. percben Boženík kapott remek indítást a leshatáron, egyedül törhetett kapura, de lövési próbálkozása mellé szállt. Egy perccel később Ronan próbálkozott egy remek távoli lövéssel, de Holec ismét védett. A 22. percben vezetést szerzett a DAC, Davis szerzett labdát jó 25 méterről, majd bal külsővel védhetetlenül talált a jobb felsőbe – 1:0. A 34. percben Vida Kristopher kapott remek labdát a bal oldalon, egyedül került a kapu elé, lövését a gólvonalon Kiwior állította meg. Mindkét oldalról remek futball zajlott a pályán, de a DAC játszott fölényben. A 44. percben Demiri végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, de Jedlička remek Kifutásával hárított.

Fordulás után is zajlott a remek futball a pályán. A 49. percben nagy lehetőség adódott a zsolnaiak előtt, egy baloldali beadást Balaj mellel levett, majd Boženík egyből a kapu fölé lőtt. Az 55. percben Koštrna beadása után Ramirez fejelt Holec kezébe. A 64. percben Ronan lövése szállt mellé, majd öt perccel később Oravec próbálkozását kellett hárítania Holec kapusnak. A 76. percben Ramirez küldött egy rövid passzt Vida Kristopher számára, aki a kapu előtt próbált gólt szerezni, de Holec reflex szerűen hárított. A 82. percben egy jobboldali beadás után Králik lövése szállt nem sokkal mellé. A hosszabbításban egy beadás után még Králik a felső lécet találta el, a végére viszont már az eredmény nem változott. A Zsolna elszenvedte első vereségét a bajnokságban, a DAC pedig tovább őrzi harmadik helyét.

FC DAC 1904 – MŠK Zsolna 1:0 (1:0)
Gólszerző: Davis (22.)
Sárga lapok: Beskorovainyi (55.), Jedlička (90.) – Sluka (46.)
Játékvezető: Kružliak – Štrbo, Benko – 8.04 divákov
FC DAC: Jedlička – Koštrna, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – M. Vida, Oravec – Fábry (72. Blackman), Ronan, K. Vida – Ramirez (90. Sharani)
MŠK Zsolna: Holec – Kaša, Králik, Kiwior – Tomič (67. Vallo), Káčer, Demiri, Diaz (79. Bichakhchyan), Sluka – Bernát (46. Balaj) – Boženík