DAC: Cél a dobogó és a kupagyőzelem

By
Updated: február 14, 2020

Megtartotta tavaszi idény előtti sajtótájékoztatóját a DAC, a klub részéről Világi Oszkár tulajdonos, Jan Van Daele sportigazgató, Hélder Cristovao vezetőedző és Kalmár Zsolt vázolta fel az elképzeléseket. 

A klub infrastruktúrájának fejlesztése hamarosan lezárul, a klub pedig a dobogón kívül a kupát is elhódítaná. „Hat évvel ezelőtt egy másik stadionban ültünk a közelben, ma már más a helyzet és könnyebb is beszélnem. Hogy befejezük a klub infrastrukturális építkezés, át kell adnunk a Bonbon Hotelt, amely a fiatal játékosok szálláshelyéül fog szolgálni, továbbá kulturális központja is lesz. Ami az idényt illeti, nincsenek más ambícióink, mint nyáron voltak. Az első háromban szeretnénk végezni. Annak ellenére, hogy a Slovannak 10 pontos előnye van, nem adjuk fel. A harmadik helyen állunk egy fiatal csapattal és csak minimális különbség választ el a Zsolnától. Még játékban vagyunk a kupában, a Poprád ellen fogunk játszani és sikeresek akarunk lenni, hogy a kupát megnyerjük. Reméljük, sikerülni fog, hogy a döntőbe kerüljünk és megnyerjük. Vannak céljaink, a csapat pedig készen áll. reméljük, még nagyobb sikerek fognak jönni, mint tavaly.“ – részletezte Világi Oszkár.

 

A csapaton belül több változás történt. „Amikor elkezdtük a felkészülést, a helyzet nem volt könnyű. Oravec Philadelphiába igazolt, Ronnan visszatért Wolverhamptonba. Kalmár hosszú ideje volt sérült és Vida Máté sem volt egészséges. Ezért a hátvédekre és a középpályásokra fókuszáltunk. Érkezett Lorenco Šimič, aki Šatkára emlékeztet. Újonc Lalatovic, aki ballábas játékos és újabb lehetőségeket nyújt a hátvédsor közepén. Schäfer András fiatal tehetség, aki nagyon gyors, tipikus játékos a nyolcas pozícióra. Nehéz időszak áll mögötte, de amikor a felkészülés alatt egyre több lehetőséget kapott, pozitív meglepetést okozott. Fontos változás történt az edzői stábban, az első hónap után látni, hogy a játékosok magabiztosabbak és bíznak az edző elképzelésében.  Még keresünk egy csatárt. Sikerült Baljic leigazolása, akinek remek passzai vannak, Ronanhoz lehet hasonlítani. Próbáltuk beépíteni az U19-es csapat játékosait, a csapat ősszel remekelt. Nagyon jó a kommunikáció az U19-es és a felnőtt csapat edzői között, ennek köszönhetően Phillips és Javro kapott lehetőséget. Most az edzők feladata, hogy beépítsék őket a cspatba. A céljaink hosszútávúak, hogy beépítsük a fiatalokat a csapatba. A sport célok a szemeink ellőtt vannak, az első háromban szeretnénk végezni és a pohár után vágyakozunk.“ – értékelte a csapaton belüli változásokat Jan Van Daele sportigazgató.

Az új vezetőedző januárban vette át a csapat irányítását, de már a vasárnapi mérkőzésre koncentrálnak. „Nagyon örülök, hogy Dunaszerdahelyen dolgozhatok. Ez egy nagy klub, amelyről már Európában is tudnak. Láttam a klub infrastruktúráját, a klub folyamatosan fejlődni akar. Fontos lesz a vasárnapi mérkőzés. Nehéz felkészülés van mögöttünk. Talán a szurkolók aggódnak az eredmények után, de érzem a vezetők bizalmát. Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, sokat tanultunk belőlük. Nem az eredmény volt a fontos. Tudjuk, hogy a jó felkészülés még nem jelent jó idénykezdetet. A játékosoknak idő kell, hogy megértsék, mit szeretnénk bevezetni. A játékosok képesek rá, hogy az elképzeléseink szerint játsszanak. Vasárnap mindenki meg fog lepődni azon, ahogy játszani fogunk, de ezzel magamra is nyomást helyezek. Már várom a mérkőzést, sokat hallottam a kiváló szurkolókról.“ – mondta Hélder Cristovao.

A DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt súlyos bokasérüléséből épült fel, és már várja a tavaszi kezdést. „Nagyon várjuk a vasárnapi mérkőzést, az utolsó bajnoki találkozótól már sok idő telt el. A felkészülés nem az elképzeléseink szerint alakult, de megértettük, hogy az edzői stáb mit szeretne a játékosoktól. Nagy terveink vannak. Tudjuk, hogy a Slovan 10 pont előnyben van, de nem adjuk fel. A tavaszi kezdés nagyon fontos. A kupagyőzelemre vágyunk, a klub megérdemelne egy nagy sikert, mi játékosok pedig mindent megteszünk érte. Az öltözőben jó a hangulat, új játékosok érkeztek. Vasárnap győzni akarunk. Hallottuk, hogy Szenicén problémák vannak. Remélem, sok szurkoló jön ki a mérkőzésre.“