Bernd Storck fejében már összeállt a DAC kezdőcsapata

By
Updated: jún 7, 2020

Edzőmérkőzéssel hangolt a Fortuna liga folytatására a DAC, Bernd Storck védencei két csapatra bontva egymás között mérkőztek meg. Az egyik csapat sárga-kék, míg a másik sötét mezben lépett pályára. 

A két együttesből az egyik oldalon Ramirez, a másikon Malý és Mendez volt eredményes.

DAC sárga-kékek – DAC sötétmezesek 1:2 (1:1)
Gólszerzők: 11. Ramirez – 20. Malý, 75. Mendez
Sárga-kékek: Slančík – Dolinský, Šimić, Beskorovainyi, Davis – Schäfer, Vida, Kalmár – Phillips, Ramirez, Sharani. Csere: Veselovský.
Sötétmezesek: Jedlička – Blackman, Malý, Kružliak, Mendez – Balić, Bednár, Fábry – Divković, Boateng, Rymarenko. Cserék: Njie, Čunta, Javro, Szalma.

A találkozó után Bernd Storck értékelte az összecsapást, a német tréner szerint jó úton haladnak, viszont hiányzik a meccsritmus a játékosokból. „Láthattuk, hogy két és fél hónapnyi szünet után nem volt könnyű dolguk a játékosoknak. Nagyon meleg volt, ezért hetvenöt percet futballoztunk. Mindenki igyekezett a lehető legjobbját nyújtani, szervezetten futballoztunk. A megfelelő erőnléthez kell még egy kis idő, van további egy hetünk felkészíteni a csapatot. A teljesítményükben láttam az ötletet, elszántságot. Szerintem jó úton haladunk. Az is látható volt, hogy betartották az utasításokat, de még hiányzik a meccsritmus a játékunkból. Jövő szombaton este nyolckor lépünk pályára, ami jó, hiszen hűvösebb lesz, mint a tegnapi találkozón. Ez egy jó erőpróba volt mindannyiuk számára, a hosszú kihagyás után fizikálisan egy nehéz mérkőzést abszolváltak, de mindenki megpróbálta a legjobbját nyújtani.

Tudjuk, hogy sok tehetséges labdarúgónk van, akár a somojai farmcsapatunkban is. Igyekezni fogunk felépíteni őket a jövőre nézve és azt éreztetni velük, hogy ők is az első csapathoz tartozhatnak, ha jól végzik a dolgukat. Ezeket a labdarúgókat lépésről lépésre szeretnénk beépíteni a felnőtt együttesbe. A kezdőcsapat egy héttel a bajnoki rajt előtt már többé-kevésbé összeállt a fejemben, ugyanúgy a játékstílus, de a futballistáknak még hozzá kell szokniuk, hiszen ez egy nagy változás a számukra. Ha aktív futballt praktizál a csapat, akkor a játékosoknak nagyon oda kell figyelniük a pályán. Változás lesz számukra az is, hogy labdavesztéskor ne húzódjanak vissza, hanem igyekezzenek szervezetten visszaszerezni a labdát.” – nyilatkozta Bernd Storck a klub honlapjának.