Aranyosmaróti győzelemmel zárta az alapszakaszt a DAC

By
Updated: marec 9, 2019

Az első félidőben még a hazai csapat vezetett, viszont a második játékrészben fordított és győzött Aranyosmaróton a DAC. A sárga-kékek így a tabella harmadik helyen zárják az alapszakaszt. 

Kalmár Zsolt nélkül állt fel a DAC Aranyosmaróton, a magyar válogatott középpályása 9 sárga lap miatt kényszerült pihenőre.

Már a 2. percben veszélyeztetett a hazai csapat, Ďubek szöglete után Švec lövése szállt a kapufa mellé. A 17. percben Divković ment el Asanovič mellett, a DAC támadója viszont Chovan kapuja előtt sikertelen volt. A 22. percben Vida tört be a tizenhatosba, Kwin mellett elesett, a játékvezető büntető helyett sárga lapot adott a magyar játékosnak. Fölényben játszott a DAC, viszont ezt nem tudta gólra váltani. A 36. percben Vida Kristopher sérülés miatt cserére kényszerült, helyére Taiwo állt be. A 43. percben Ďubek végezhetett el szabadrúgást 20-22 méterről, az aranyosmaróti játékos pedig ballal a kapuba tekert – 1:0.

Fordulás után továbbra is fölényben játszott a DAC, és az egyenlítés sem maradt el. Az 54. percben Taiwo egy remek indítás után került a kapu elé. kicselezte volna Chovan kapust, aki viszont elkaszálta a játékost, így büntető következett. A tizenegyest Davis magabiztosan értékesítette – 1:1. Az 59. percben Švec próbálkozott, lövése nem sokkal kerülte el a kapufát. Egy perccel később Taiwo fordulatból próbált kapura lőni, sikertelenül. A 63. percben Koštrna hibája után Švec lövése az oldalhálót találta el. A 71. percben már vezetett a DAC, Taiwo beadását Divković fejjel küldte a hálóba – 1:2. A kétségbeesett hazaiak próbáltak javítani az eredményen, de sikertelenül. Ezzel a DAC fontos három pontot szerzett az Aranyosmarót otthonában.

ViOn Aranyosmarót – FC DAC 1:2 (1:0)

Gólszerzők: Ďubek (43.) ill. Davis büntetőből (54.), Divkovič (71.)

Sárga lapok: Karlík (31.), Brašeň (71.), Kwin (87.), Ďubek (92.), Duga (93.), Čögley (94.) ill. Vida K. (22.), Koštrna (76.), Bednár (81.), Čmelík (94.)

Aranyosmarót: Chovan – Čögley, Kwin Kwin, Asanović, Chren – Švec (74. Kelez), Karlík (53. Duga), Brašeň (84. Tkáč), Válovčan – Ďubek, Dočekal.

DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Koné, Davis – Herc, Huk, Ronan – Tretiakov (90+1. Čmelík),  Vida K. (36. Taiwo), Divković (79. Bednár).