A remek játék ellenére döntetlen a Slovan elleni rangadón

By
Updated: september 12, 2021

Remek mérkőzésen döntetlenezett a DAC a Slovan elleni rangadón a Fortuna liga 7. fordulójában. Schäfer András ismét bravúros góllal villant, bemutatkozott Hahn János. 

Izgalmasan kezdődött a rangadó, már az első negyedórában is több helyzet adódott. Az első lehetőséget a Slovan játékosai dolgozták ki. Pauschek kapott jó indítást a jobb oldalon, betört a tizenhatosba, de passzára Zmrhal későn érkezett. Két perccel később Green szintén a jobb oldalon kapott remek labdát, de lövése fölé szállt. A 10. percben Blackman passzolt remekül Lamkel Zé elé, akinek lövését 10 méterről Chovan parádésan védte. A 21. percben Henty a tizenhatos bal oldalán szerzett labdát, közeli lövését Jedlička parádésan védte.

A 33. percben közel állt a gólhoz a Slovan, Zmrhal két játékos között passzolt Hentyhez, aki centikkel lőtt a kapu mellé. Négy perccel később Andzouana jobboldali lövése szállt nem sokkal mellé. A félidő vége felé a Slovan beszorította a DAC csapatát, szabadrúgáshoz is jutott, de helyzetet már nem dolgozott ki.

A második félidőt óvatosabban kezdte a két csapat, az első helyzet az 56. percben érkezett, de Lamkel Zé centikkel lőtt a kapu mellé. A 60. percben a pályára lépő Hahn János villant, betalált Chovan kapujába, de a támadó lesről tört kapura. A továbbiakban még kétszer került helyzetbe a DAC új támadója, de mindkétszer pontatlan volt. A 72. percben felrobbant a MOL Aréna, ugyanis Schäfer András ismét húzott egy váratlant és 25 méterről hatalmas gólt lőtt a Slovan hálójába – 1:0. Nem tartott sokáig az öröm, Zmrhal kapott remek indítást a hátvédsor mögé, egyedül tört kapura és nem hibázott – 1:1. A 90. percben ismét Schäfer András került helyzetbe, de lövését Chovan védeni tudta. A végére már több gól nem esett, döntetlennel zárult a 7. forduló rangadója.

FC DAC – SK Slovan 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Schäfer (72.) ill. Zmrhal (74.)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.