A DAC keresi a lehetőséget, hogy a szurkolók már a Slovan elleni rangadóra is kilátogathassanak

By
Updated: jún 19, 2020

Július 1-től a stadionok befogadóképességének legfeljebb 50 százaléka lehet jelen a sporteseményeken, így megszűnik az 500 nézős korlátozás. A DAC számára ez különlegesen jó hír, ugyanis a dunaszerdahelyi gárda átlagnézőszáma a legmagasabb a bajnokságban. 

Mivel csak július 1-től érvényes az enyhítés, a június 28-án esedékes DAC-Slovan rangadót még 500 néző előtt kellene lejátszani.

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa is kifejezte véleményét a nézőszám növeléséről és dolgoznak azon, hogy már a SLovan ellen is megteljen a stadion megengedett része. „Ez egy jó hír, mert megnyithatjuk a stadionok kapuit. A MOL Aréna befogadóképessége 12 700 fő, nagyjából 6000 ember jöhet ki a mérkőzésekre. Körülbelül 5000 szezonbérletessel rendelkezünk, ezért ez számukra is egy kedvező újság. Másrészt azonban jövő vasárnap a Slovannal mérkőzünk, de ez a rangadó még nem esik bele az említett időszakba, amit sajnálunk. A DAC-Slovan ugyanis egy olyan összecsapás, amely érdekli és vonzza is az embereket. Keressük annak lehetőségét, hogy a szurkolók már erre a derbire is kilátogathassanak. A legjobb az lenne, ha az enyhítések például már június 25-től érvénybe lépnének. Az emberek focit akarnak nézni, ezért tárgyalni fogunk az enyhítések időpontjának az átértékeléséről. Szlovákiában nincs járványhelyzet és ha a színházak vagy a fürdők nyitva vannak, miért ne lehetnének a stadionok is? Kisebb bennük a kockázat mértéke, mint az említett helyeken. Az egyik szemem tehát sír, a másik nevet. Igyekezni fogunk meggyőzni a döntéshozókat, legyenek tekintettel arra, hogy azok az emberek, akik futballmérkőzésre járnak, ugyanazok, akik az olyan helyeken vásárolnak, ahol már szinte semmilyen megszorítás sincs. Nem értem, miért kellene a futballnézőt büntetni. Három hónapig nem nézhettünk labdarúgást és a mostani szezon befejeztével további egy, másfél hónapnyi meccsmentes időszak jön. A biztonság szempontjából nem számít sokat az a pár nap, hogy szombattól, vagy csak szerdától lépnek érvénybe az enyhítések. Az embereknek azonban sokat jelentene, mert így egy fordulóval többet láthatnának élőben. Bízom benne, hogy megtaláljuk azt a kompromisszumot, ami azt lehetővé teszi.” – nyilatkozta a klubtulajdonos a klub honlapjának.