Felvidéki vándorbölcsőt kapott az YBS Fanklub

By
Updated: december 12, 2016

Czotter András asztalosmester egy gyönyörű faragott, fából készült bababölcsőt ajándékozott a Felvidékre, ami a bőséges gyermekáldást szimbolizálja, és egyben praktikus segítséget nyújt a családoknak.

A Felvidéki vándorbölcső felkarolója HALÁSZ BÉLA, aki teljes mértékben tovább viszi és fejleszti ezt a kezdeményezést. Ebből az alkalomból kereste fel az YBS FANKLUBOT is. Kérdés nélkül csatlakoztunk e számunkra is nagyon fontos, nemes gesztusú kezdeményezéshez, a Felvidéki vándorbölcső mozgalom eszmeiségéhez.

A Felvidéki vándorbölcső lényege, hogy Felvidéken támogatja a magyar gyermekek születését, összekovácsolja a magyar közösséget, az összefogás, az összetartozás érzését erősíti. Cél, hogy a magyar ajkú pároknak természetes és alapvető fontosságú legyen a családalapítás, a gyermekvállalás.

A bölcső vándorol gyermekről – gyermekre, épp csak addig marad a kiválasztott családnál, míg elfér benne a baba. Kb. öt – hat hónapig tud szolgálni egy családot. Fontos, hogy eszmeisége miatt is minél több helyre eljusson, minél több család élvezze és értékelje valódi jótékony hatását. Meg kell jegyezni, hogy a bölcső nemcsak megnyugtatja a babát, hanem jó hatással van az idegrendszer és a mozgás fejlődésére is, az egyensúlyérzék kialakítását kiváltképp segíti.

Halász Béla felvetette számunkra, hogy a dunaszerdahelyi szűk, családias légkörű, nagy erejű DAC SZURKOLÓK közösségét meglepné egy vándorbölcsővel. A bölcső kinézete közös, egyeztetett elképzelés alapján lett megálmodva és kivitelezve. Az első családot az YBS Fanklub elnöksége már meg is találta, kik méltóak a Felvidéki vándorbölcső használatára, mert tudjuk, hogy e bölcsőben ringatott gyermek büszke lesz a szülőföldjére, nemzetiségére, anyanyelvére. Hasonló családok jelentkezését várjuk, kik igénybe vennék a csoda bölcsőt, és kisbabájukat július környékén várják.

Halász Bélának még egyszer külön köszönjük a lehetőséget. Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ilyen mértékben e fontos kezdeményezésben.
-ybs-

https://www.facebook.com/events/828403835283370