Hivatalos: Magyar csapatokkal bővül a szlovák jégkorong Extraliga

By
Updated: jún 14, 2018

Hivatalosan is nemzetközi bajnoksággá válik a szlovák jégkorong Extraliga, amelyben a következő idényben két magyar csapat, a MAC Budapest és a miskolci DVTK Jegesmedvék is elindulhat.

A hírt a Pro-Hokej elnöke, Richard Lintner erősítette meg.

„A Tipsport Liga először válik nemzetközivé. Általánosan véve ez remek hír a szlovák jégkorong számára, növeljük a bajnokság színvonalát és a közösségi értékét. Szintén növekedik a szurkolók és a befektetők érdeklődése.” – jelentette ki Lintner.

A megállapodás jelenleg a 2018/2018-es idényre vonatkozik, de Lintner bízik az együttműködés folytatásában. „Formálisan ez egy szezonra vonatkozik, de mindent úgy állítunk be, hogy ez folytatódjon. Célunk, hogy a bajnokságot a közelgő országok legjobb csapataival bővítsük.“

A következő évad alapszakasza így 55 mérkőzésből fog állni. A magyar csapatok megnyerhetik a ligát, de nem lehetnek szlovák bajnokok, tehát a Vladimír Dzurilla kupához egy új trófea kerül, mégpedig az alapszakasz győztese számára. A legrosszabb szlovák csapat pedig a bennmaradásért rájátszást játszik az első liga győztesével.

Mindkét magyar csapat teljesítették az anyagi és adminisztratív feltételeket, továbbá az összes szlovák tag beleegyezését is megkapták.

Fotó: amigeleken.hu