További egy évig marad a Ferencváros játékosa Gera Zoltán

By
Updated: máj 31, 2017

Gera Zoltán egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a Ferencváros labdarúgócsapatánál.

A klub honlapja emlékeztet rá, hogy a 38 éves játékos a Pécsi MFC-ben lett élvonalbeli futballista, majd először 2000 nyarán igazolt az FTC-be, ahol hamar vezéregyéniség lett, s 2002-ben bekerült a magyar válogatottba is.

Az angol Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion 2004-ben magyar rekordösszegért szerződtette, a csapatot később a másodosztályba is követte, majd a 2007/08-as szezonban – a bajnokság legjobbnak választott játékosaként – visszavezette az együttest az élvonalba. Később Gera a Fulhamnél töltött három évet, amellyel a 2009/10-es szezonban Európa Liga-döntőt játszott, majd újabb három idény következett a West Bromwich-nál.  A 97-szeres válogatott futballista 2014-ben tért haza a Ferencvároshoz.

A mostani idényben az FTC keretéből csak Emir Dilaver töltött nála több percet a pályán. Áprilisban, éppen a 38. születésnapján mesterhármast szerzett a Gyirmót elleni bajnokin. Gera Zoltán háromszoros magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa- és háromszoros Magyar Szuperkupa-győztes.