Harsányi: Hamar megegyeztünk a Balmazújvárossal

By
Updated: december 30, 2017

December 28-án hivatalosan is a Balmazújváros csapatához igazolt a csallóközi Harsányi Zoltán, aki két éves szerződést kötött az NBI újoncával. A 30 éves támadó legutóbb Nyíregyházán szerepelt, de az elmúlt pár hónapban már szabad játékossá vált, és 2016 után ismét az NBI-ben bizonyíthat. 

Hogy jött a Balmazújváros ajánlata? 

Felmerült a nevem Balmazújvárosban, megtudták, hogy szabadon igazolható vagyok és megkeresett a klub elnöke, Tiba István. Első körben érdeklődtek, hogy mit szólnék a lehetőséghez, de utána találkoztunk, leültünk és 10 perc alatt megegyeztünk. Nem volt nehéz, mert engem is vonz az NBI, a csapatba pedig egy hozzám hasonló gyors szélsőt kerestek, úgyhogy hamar egymásra találtunk.

Feltérképezted előtte a csapat játékoskeretét? 

Természetesen, 4-5 játékossal már korábban játszottam, Mezőkövesden, vagy Pécsen. Sigér Dávid, a csapatkapitány mellettem ült Mezőkövesden, Rácz Ferenccel is együtt játszottam, Eke Uzoma pedig Pécsen volt csapattársam. Nem ismeretlen környezetbe megyek.

Milyen körülményeket találtál Balmazújvárosban? 

NBI-es körülmények közé megyek. Új a stadion, egy éve nyitották meg a Palermo ellen. A szurkolók is nagyon szép számban látogatnak ki a mérkőzésekre, remélem nagyon jó lesz a hangulat a tavasszal.

Milyen célokkal vágsz neki a tavaszi idénynek? 

Egyénileg az első számú célom beverekedni magam a kezdőcsapatba és gólokkal, gólpasszokkal segítsem a csapatot. A csapat szempontjából pedig a 14 mérkőzés minden játékos számára arról fog szólni, hogy megőrizzük az elsőosztályú tagságunkat.