Dunaszerdahelyi kézilabda siker Prágában

By
Updated: apríl 3, 2018

Hagyományosan a  húsvéti ünnepek alatt rendezték meg a 27. Prague Handball Cup-ot, amely a legnagyobb fedettpályás utánpótlás kézilabda torna fiúk és lányok részére.

A Dunaszerdahelyi Városi Sportklub már hatodik alkalommal vett részt a megmérettetésen, régebben még ŠK Talent név alatt, most már a két éve megalakult Városi sportklub zászlaja alatt. A lányok mindig eredményesen szerepeltek, a csapat eddigi mérlege 2 arany-, 1 bronzérem és 1 negyedik helyezés.

A dunaszerdahelyiek idén is kiváló eredményeket értek el, a 2007-es és fiatalabb korosztályú lányok az előkészítő csoportban ezüstérmet szereztek.

Az idei prágai tornára 25 ország 628 csapata versenyzett és a cseh főváros 35 sportcsarnokában lépett pályára. A dunaszerdahelyi csapat négy nap alatt kilenc mérkőzést játszott, csoportját pontveszteség nélkül nyerte meg és egészen a döntőig menetelt.

Eredmények:

VSK Dunaszerdahely – Družstevník Lég 29:6
VSK Dunaszerdahely – TIK Taastrup (DK) 21:2
VSK Dunaszerdahely – HC Garliava (LIT) 15:9
VSK Dunaszerdahely – DHC Plzeň I 11:9
VSK Dunaszerdahely – HBC Strakonice 1921 11:5
VSK Dunaszerdahely – TJ Astra Praha 19:4

Negyeddöntő: VSK Dunaszerdahely – TJ  Sokol Poruba 12:2

Elődöntő: VSK Dunaszerdahely – HK Slovan Duslo Vágsellye 14:11

Döntő: VSK Dunaszerdahely – DHC Plzeň I 12:18

Az érmes csapat tagjai: Bartalos Dóra, Bozsek Brigitta, Csánó Evelin, Edmár Zoé, Gyurcsik Dorka, Komlós Eszter, Mikolai Dóra,  Nagy Bianka, Papik Zsóka, Perleczky Fruzsina, Somogyi Borsika,  Soós Eszter