Reagált a Slovan, Trutz egykori kollégáit köszöntötte

By
Updated: apríl 3, 2018

Panaszt készül benyújtani a nagyszombati Spartak a DAC elleni mérkőzés után, ugyanis a Slovan sportigazgatója és a korábbi játékvezető, Richard Trutz egy fotó alapján a lefújás után a játékvezetők helyiségébe látogatott.

A vádakra a Slovan vezetői a klub honlapján reagáltak, szerintük az eset célja, hogy megrontsák a klub hírnevét.

„A klub több vezetőjével közösen tekintettük meg a DAC-Nagyszombat mérkőzést. Ez egy gyakori eset, hogy megnézzük az ellenfeleink találkozóját, főleg amikor egy héten kétszer is találkozunk a Spartak csapatával. A mérkőzés után találkoztam a DAC és a Spartak vezetőivel, váltottunk pár szót és utána elbúcsúztunk. A távozáskor már üresedett a stadion és nagyjából fél órával a találkozó után megálltam üdvözölni egykori kollégáimat, és ahogy illik, kellemes ünnepeket kívántam. Ezután azonnal elköszöntem és távoztam a stadionból.“ – nyilatkozta Richard Trutz, a Slovan sportigazgatója, aki így folytatta. „Nem értem, az érintett klub miért keres szenzációt ott, ahol nincs. Az egészre úgy tekintek, mint egy mediális játék az adott klub felől, hogy elbizonytalanítson bennünket az egymás elleni mérkőzések előtt. A lelkiismeretem tiszta, nem okoz problémát megvédeni magamat a szövetség illetékes személyei előtt.“ – zárta le Trutz.

A nagyszombati panaszra a Slovan alelnöke, ifj. Ivan Kmotrík is reagált: „Meglepett a Nagyszombat reakciója, késői áprilisi tréfának gondoltam. A mérkőzésen több olyan szituáció volt, amelyek után a DAC adhat be panaszt a játékvezető miatt. Szintén élőben tekintettem meg a DAC-Nagyszombat mérkőzést és a játékvezető teljesítménye nem felelt meg ezeknek az elméleteknek. Az a véleményem, hogy a Nagyszombat az első tavaszi verség után nagy nyomást érez, így mindenhol hibát keresnek, csak maguknál nem. Bennünket ez az eset nem zavar meg, továbbra is készülünk a következő mérkőzésekre.“ – fejezte ki véleményét ifj. Ivan Kmotrík.