Ideiglenesen nem utazhatnak idegenbe a Slovan szurkolói

By
Updated: máj 4, 2018

Ülésezett a Szlovák labdarúgó-szövetség Fegyelmi bizottsága, amely a 43. számú határozatban a Slovan ügyében több döntést is hozott. A fővárosi szurkolók ismét lemaradhatnak a DAC elleni rangadóról. 

A delegált személyek és a dokumentumok alapján fegyelmi eljárást indítanak a Slovan ellen, a Slovan-Nagyszombat Fortuna liga mérkőzésen történt rendbontás miatt, a pozsonyi szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak. A bizottság a Nagyszombattal szemben is fegyelmi eljárást indít a rangadón használt pirotechnikai eszközök és a stadion rongálása miatt.

Szintén eljárást indítanak a DAC ellen és írásos állásfoglalást kérnek a klub részéről a DAC-Trencsén mérkőzésen történt bekiabálások miatt és a 24-es játékos, Igor Šemrinec kapusra célzott vulgáris kiabálások miatt.

400 eurós büntetést kapott a Zsolna a DAC elleni hazai mérkőzés után, ugyanis a hazai szurkolók a vendégszektor nézőit dobálták és vulgáris sértésekkel illették Patrik Macej kapust.

A hazai szektorba való dobálások miatt szintén 400 eurós büntetést kapott a DAC a Zsolna elleni idegenbeli mérkőzés után.

A kerületi rendőrség 2018. május 2-án beadvánnyal fordult a Fegyelmi bizottság felé, melyben biztonsági okokból kérvényezték a Slovan szurkolók utazását a DAC-Slovan rangadóra.

A Fegyelmi bizottság a Slovan szurkolóinak a Slovnaft Cup döntőjében történt megnyilvánulásai miatt eljárást indított a fővárosi klub ellen. A szurkolók vulgáris viselkedés mellett megrongálták a stadion berendezését, pirotechnikai eszközöket használtak és a pályára is dobáltak, pirotechnikai eszközök miatt szakadt félbe a mérkőzés és ki kellett üríteni a Slovan szurkolóinak szektorát. A bizottság védelmi intézkedésként 2018. május 4-től megtiltja, hogy a klub jegyeket rendeljen szurkolói számára csapatuk idegenbeli mérkőzéseire.

Szintén eljárást kezdeményeztek ifj. Ivan Kmotríkkal szemben, akit a bizottság következő ülésére beidéztek.

A Fegyelmi bizottság következő ülését május 10-én tartják, ekkor dőlhet el véglegesen a Slovan szurkolók sorsa a DAC elleni rangadó kapcsán.