Harmadik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Kon-Truss Kupát

By
Updated: január 29, 2018

A Felsőszeli TE egyesületének szervezésében harmadszor valósult meg a klub és vendégeik által közkedvelt Kon-Truss Cup. Az U13-as korosztály részére létrehozott teremtornát korábban a galántai sportcsarnokban rendezték, ám a nemzetközi érdeklődés miatt kinőtte magát, így a 2018-as rendezvény már a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban zajlott, január 27-én. A főrendező mátyusföldiek nagy szeretettel fogadták vendégként ellenfeleiket, akik Magyarországról és Csehországból is érkeztek.

A megnyitón a Felsőszeli TE és a névadó Kon-Truss cég nevében Kontár Ronald üdvözölte a jelenlévőket, s kiemelte annak fontosságát, hogy ilyen neves külföldi csapatok is elfogadták meghívásukat. A tornán összesen nyolc csapat mérhette össze tudását. A hazai felsőszelieken kívül meghívást kaptak a Győri ETO, a Gyirmót FC Győr, a Főnix Gold FC, a Károlyfalu (Karlova Ves), a pozsonyi Slovan, a Baník Ostrava és az SK Prostějov csapatainak tagjai.

Érdekesség, hogy ezen a tornán már az alapszakasz lejátszása után díjaztak egy-egy kiemelkedő játékost minden csapatból. A házigazda felsőszeliek közül Vontszemű Marko érdemelte ki a legjobb játékosnak járó díjat. A harmadik helyért zajló küzdelemben végül az ETO növendékei utasították maguk mögé Prostějov csapatát, megszerezve ezzel a bronzérmet. A döntő is minden sportrajongó számára izgalmas látvány volt. Igazán érdekes jelenség volt a kupán, hogy az egyes mérkőzéseket élőképes közvetítéssel is figyelemmel lehetett követni az interneten.

A házigazda Felsőszeli csapata.

A kiértékelésen jelen volt a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség elnöke, Ladislav Gádoši, valamint Pavel Krnáč, a Galántai Területi Labdarúgó-szövetség Ifjúsági komissziójának elnöke. – Három éve komolyabban kezdtünk el foglalkozni a fiatal tehetségekkel Felsőszeliben. Annyira ügyesek voltak a srácok a saját korosztályukban, hogy szerettük volna, ha  kipróbálják magunkat erősebb csapatok ellen. Már az első éven magasabb színvonalon játszó csapatokat hívtunk meg, ahol nagyon jól szerepeltünk. A szintén nyolc csapatos tornán a negyedik helyet szereztük meg. A sikereken felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy a következő évben is megszervezzük a kupát. Nem titok, már ekkor is nagy segítség volt számunkra partnerklubunk, a Győri ETO közreműködése, akik segítettek nekünk csapatokat találni. Akárcsak most is, nekik köszönhetjük, hogy idén már Csehországból is csatlakoztak csapatok. Most már állíthatom, hogy nem kis színvonalú tornává nőttük ki magunkat. Ha visszatekintünk: az első évben szlovák, a második évben magyar, most pedig cseh győztesünk volt. Amolyan érdekessége ez is a nemzetközi tornánknak. Nagyon sokat segített a szervezésben Magyarics Dominik, aki az ifjúsági sportmenedzserünk, a háttérmunkálatok Pudmericky Norbertre hárultak. Mindenkinek hálás vagyok, aki segített a nap folyamán. – nyilatkozta Kontár Ronald.

Csoporteredmények:

A-csoport

Felsőszeli-Károlyfalu 1:1; Felsőszeli-Prostějov 0:6; Felsőszeli-Gyirmót 1:4; Károlyfalu-Prostějov 4:0; Károlyfalu-Gyirmót 0:0; Prostějov-Gyirmót 0:0;

B-csoport

Győri ETO-Slovan 0:0; Győri ETO-Ostrava 2:2; Győri ETO-Főnix 3:1; Slovan-Ostrava 3:2; Slovan-Főnix 0:4; Ostrava-Főnix 4:0;

A-csoport sorrend:

  1. Károlyfalu
  2. Gyirmót
  3. Prostějov
  4. Felsőszeli

B-csoport sorrend:

  1. Győri ETO
  2. Slovan
  3. Ostrava
  4. Főnix

Negyeddöntők:

Károlyfalu-Főnix 0:2; Slovan-Prostějov 0:4; Győri ETO-Felsőszeli 7:1; Gyirmót-Ostrava 1:3;

Elődöntők:

Főnix-Prostějov 2:0; Győri ETO-Ostrava 1:2;

Mérkőzés a 3. helyért:

Prostějov-Győri ETO 0:5

Döntő:

Főnix-Ostrava 0:1

by bété