Bénes László győztes mérkőzésen mutatkozott be a szlovák válogatottban

By
Updated: jún 10, 2017

Litvániában győzött a szlovák labdarúgó-válogatott, ezzel a világbajnoki selejtezőcsoport 2. helyére jött fel Anglia mögé. A mérkőzésen Bénes László is bemutatkozott, aki első alkalommal lépett pályára a felnőtt csapatban.

A küzdelmes mérkőzésen már az első félidőben előnyhöz jutott a szlovák csapat, a 32. percben Marek Hamšík remek passza után Vladimír Weiss talált a kapuba – 0:1. Fordulás után kettőre nőtt a vendégcsapat előnye, az 58. percben Hamšík pazar szabadrúgása a hálóban kötött ki – 0:2. A litvánok a 93. percben szépítettek, Novikovas talált a kapuba, de a három pont sorsát már nem tudták befolyásolni.

A csallóközi játékosok közül Ján Ďurica végigjátszotta a találkozót, Bénes László pedig a 89. percben mutatkozott be.  Kiss Filip és Novota János a kispadon kapott helyet. A következő mérkőzésre szeptember 1-én kerül sor, a szlovák válogatott Szlovéniát fogadja.

Litvánia – Szlovákia 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Novikovas (93.) ill. Weiss (32.), Hamšík (58.)
Litvánia: Zubas – Borovskij, Kijanskas, L. Klimavičius, Slavickas – Slivka (Dapkus, 75.), Kuklys – Černych (C), Novikovas, Šernas – Valskis (Matulevičius, 72.)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan (59. Gyömbér) – Greguš, Škriniar – Mak (77. Rusnák), Hamšík, Weiss – Duda (Bénes, 89.)

Fotó: SFZ

Váltsd valóra futball álmodat a Futbalový sen utazási irodával, és utazz el kedvenc csapatod mérkőzésére! Bővebb infó ITT.